Mektić upozorio: Ako Dževada Galijaševića ne odstrane iz Banje Luke, samoorganizovat ćemo se i istjerivati pravdu

Član Glavnog odbora SDS-a i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je, vidno izrevoltiran djelovanjem Dževada Galijaševića, ali i posljednjim izjavama predsjednika RS-a Milorada Dodika o navodnom “stranom finansiranju opozicije u RS-u”, psovao Galijaševića i prozivao Dodika za razne stvari.

Pokazao je ugovor za koji tvrdi da je MUP RS-a sklopio sa Rašidom Serdarovim o iznamljivanju njegovog “mercedesa” koji je kasnije ustupljen predsjedniku RS-a za 2.000 KM mjesečno.

– MUP RS-a je 9. januara 2012. donio odluku da se taj mercedes da Dodiku. To je onaj što ima tri zadnje cifre 111. Mjesečno mu plaćaju dvije hiljade KM. Pet godina dali su 120.000 KM. On se vozi autom od kriminalca koji se ne smije vratiti u svoju zemlju porijekla – rekao je Mektić.

Kazao je i kako ima fotografije da je Dodik 1999. godine bio u hotelu Hilton u Budimpešti, gdje je išao kako bi “dobio podršku od Soroša”. Istaknuo je i kako je kod svih obavještajnih službi u okruženju, osim Hrvatske i Kosova, provjeravao da li su, kao što to Dodik tvrdi, njemu dostavili podatke o navodnom stranom finansiranju opozicije u RS-u, ali da su mu potvrdili da nisu.

Govoreći o Galijaševiću, Mektić je naveo da je on “doveo 15 Srba iz Prnjavora na tužilaštvo, zbog šamara ili čvoke”.

– Ako Dževada Galijaševića ne odstrane iz Banje Luke, samoorganizovat ćemo se i istjerivati pravdu. J*** ih Galijašević i oni njega – kazao je Mektić.

Osvrnuo se i na izjavu člana Predsjedništva BiH da je “njegov otac ostavio BiH u amanet Turskoj”.

– To što je njegov babo ostavio neka ogradi i prepiše jedan kroz jedan na Erdogana – rekao je Mektić.

Kritikovao je i što je vladajuća većina u Narodnoj skupštini RS-a u utorak navečer bez diskusije usvojila izvještaj VSTV-a, a koji stalno kritikuju.

– To pokazuje pravo lice SNSD-a i Milorada Dodik i da su druge priče protiv VSTV-a populističke – ocijenio je Mektić.

Kazao je i kako Dodiku “odgovara slučaj Naser Orić da može stvarati događaje koje će koristiti u populističke svrhe”.

Izvor: Faktor

Back to top button