Ispovijest Nejle Botić, majke ubijene bebe: Morala sam otići, ubili bi me

“Još me proganja njen lik, morala sam otići iz Breze, jer ne bih preživjela”, započinje svoju potresnu ispovijest Nejla Botić, čiju je desetomjesečnu kćerku Najru svirepo ubio njen nevenčani suprug Adis Bećirspahić, zbog čega je osuđen na 14 godina zatvora.

Iako se špekulisalo da se Nejla udala i da sada živi sasvim drugi život, ova neutješna mlada majka kazala je plačnim glasom kako je morala otići što dalje od mjesta gdje se ugasio život njene nedužno ubijene djevojčice, piše Dnevni avaz.

– Pogađa me i sama pomisao na to. Samujem i venem bez svoje ubijene bebe. Otišla sam iz Breze mjesec nakon njene smrti, jer je bilo neizdrživo. Nisam mogla tu ostati, jer mi je bilo preteško. Sve me je podsjećalo na nju. Pitam se kako sam uopšte uspjela preći preko svega. Svi misle da je meni lako, nije, često završim na infuziji – rekla je uplakana majka.

Nejla Botić i kuća gdje je beba ubijena

Svoj mir, kako je rekla, pronašla je na neki način u malom mjestu Mehurići kod Travnika, gdje trenutno živi i radi.

Nejla i Adis Bećirspahić

– Nije me sramota reći da radim kao konobarica. Moram živjeti. Majku Lejlu, koja se najviše brinula o djetetu, često posjećujem. Gazde su veoma susretljive pa mi dozvoljavaju da odem sa posla i obiđem je. Da sam mogla, ostala bih s njom, ali nisam. Ubili bi me! Osuđivali su me, jer sam radila i bila odsutna od kuće, krivicu zbog Najrine smrti prebacivali su na mene. Gledali su me kao najgoru osobu, čak su mi slali i SMS poruke “Kako te nije stid”, a ja se nikad nisam oporavila, zdravlje mi je narušeno i nikad je neću preboleti – govori neutješna Nejla.

Avaz.ba