OVAKO SE BOSNA BRANI| Dodik je od večeras u problemima: Pogledajte šta je Ramiz Salkić uradio…

OVAKO SE BOSNA BRANI| Dodik je od večeras u problemima: Pogledajte šta je Ramiz Salkić uradio…

Imajući u vidu da OHR svo vrijeme trpi i toleriše kršenje Dejtona i ne poduzima ništa sasvim je logično da će on njih početi da hapsi, kazao je za TV1 potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić.

“Narodna skupština nastavila je praksu kršenja Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma, odnosno donijela akt koji nije u njihovoj nadležnosti jer je jasno rečeno da je Predsjedništvo BiH nadležno za vanjsku politiku a Zakon o odbrani je definisao da ćemo ići u NATO, prema tome jasno je da NSRS i Milorad Dodik krše Ustav BiH i za to bi trebali snositi sankcije”, kazao Salkić govoreći o usvajanju rezolucije o vojnoj neutralnosti u NSRS.

On je napomeno da Dodiku sada nije potreban ni unutarsrpski konsenzus a kamoli konsenzus sa drugim narodima manjem bh.entitetu.

“Vrlo je važno da se Srbija jasno ogradi od ove politike i da jasno kažu Banjaluci da je riješenje njihovih problema u Sarajevu i da se sa Sarajevom trebaju dogocarati o svim pitanjima”, dodao je Salkić.

Sakić je komentarisao i Dodikovu ocjenu da je malo nedostajalo da izda nalog za hapšenje dužnosnice OHR-a u Banjaluci koja je, kako Dodik kaže podržavala opoziciju.

“Ta izjava pokazuje oličenje tog režima i diktatorskog načina vođenja vlasti u ovom entitetu, gdje uskidaju osnovni, pravosudni, zakonodavni i izvršni stubovi. Ovdje Dodik nema nikakvu inegrenciju da može narediti bilo čije hapšenje ali je u svojoj glavi stvorio predstavu da je on sve da je i sud i tužilaštvo i policija pa se tako i ponaša. Na kraju krajeva ako imate snagu i kapacitet da nešto uradite ili ne uradite onda je logično da će taj neko drugi to uraditi prema vama”, kazao je Salkić.

On je dodao da smo 1995.godine imali snage koje su mogle spriječiti genocid. Nisu ga spriječile a onda je ratni zločinac Mladić došao i pohapsio te iste snage koje su štitile zaštićenu zonu UN-a odnosno Srebrenicu.

“Imajući u vidu da OHR svo vrijeme trpi i toleriše kršenje Dejtona i ne poduzima ništa sasvim je logično da će on njih početi da hapsi”, rekao je Salkić.

 

 

 

 

 

TV1 / es-infoo.com

Back to top button