Cazinska lavica nas treba: Pomozimo da jednogodišnja Mia ode na liječenje u Istanbul. Ako ništa, bar dijelite dalje

Cazinska lavica nas treba: Pomozimo da jednogodišnja Mia ode na liječenje u Istanbul. Ako ništa, bar dijelite dalje

Cazinska lavica nas treba: Pomozimo da jednogodišnja Mia ode na liječenje u Istanbul. Ako ništa, bar dijelite dalje
Mia Mujadžić je jednogodišnja djevojčica iz Cazina, živi u Puškarima, u peteročlanoj porodici. Rođena je 23. augusta 2016. godine. Taj dan trebao je biti najsretniji dan u ovoj porodici, a pretvorio se u početak teške i dugotrajne borbe za normalan život djevojčice koja se od rođenja do danas, kao prava lavica, ne predaje uprkos teškom životnom stanju u kojem se našla.

Za posljedice i progresivnost bolesti nije kriva. Razboljela se greškom medicinskog osoblja. Dijagnoza je teško oštećenje mozga, mikrocefalija – epilepsija.

U borbu za normalan i kvalitetan život cazinske heroine od dana kad je saznala za ovaj slučaj, uključila se i čitava bh. javnost. Mia je još živa, iako neki nisu vjerovali u nju, prije dva mjeseca proslavila je svoj prvi rođendan, pokazuje ogromnu želju i volju za životom. Ali porodica Mujadžić, u kojoj niko ne radi, teško finansijski uspjeva svojoj djevojčici obezbijediti sve što joj treba. Financije se jednostavno “tope” pod okriljem cjenovnika jednog nedužnog djeteta s PP-om. Srećom, još uvijek ima dobrih ljudi koji im i dan-danas pomažu.

Armijo dobrih ljudi, Mia vas opet treba, ovaj put više nego ikad!

 

Naime, za dalji napredak potrebna joj je odgovarajuća liječnička skrb koju je moguće da dobije u Istanbulu. Roditelji Renata i Jasmin danas su dobili mjesečni predračun iz Medical Park bolnice kojim je obuhvaćeno sve što je djevojčici potrebno kako bi dalje napredovala.

Za mjesec dana vježbi prilagođenih njenom stanju, pulmološki pregled, EEG sa anestezijom, MR glave sa anestezijom i ostale bolničke troškove potrebno je oko 6 500 eura.

S obzirom da postoji mogućnost da će se boravak na klinici produžiti i na tri mjeseca, ukoliko Miino stanje bude dopuštalo. ova cifra će se utrostručiti.

Porodica Mujadžić i ovaj put vjeruje u ljudsku humanost i upućuje apel svim dobrim ljudima da im pomognu:

– Mi vas kao roditelji molimo da nam pomognete i ovaj put budete uz nas. Da sakupimo ovaj novac i pružimo našoj hrabroj strašnoj lavici da ima što kvalitetniji i bolji život.

Vrijeme ne igra u Miinu korist, ali se nadamo da će se armija male lavice još jednom okupiti i ujediniti i pomoći joj da prikupi ogromna novčana sredstva koja su joj potrebna kako bi dalje napredovala.

U prilogu su brojevi žiro računa na koje možete uplatiti svoje donacije. Još jednom podsjećamo da Mii možete pomoći uplatama SAMO na dolje navedene brojeve žiro računa, niko ne skuplja sredstva hodanjem od kuće do kuće!

null

(M. Selimović/Cazin.NET)

Back to top button