Jeste li zaboravili Bakira Hadžiomerovića? Znate li šta on danas radi?

Bakir Hadžiomerović
Bakir Hadžiomerović

Bakir Hadžiomerović bio je voditelj i urednik emisije 60 minuta na Federalnoj televiziji duži niz godina. Ovaj politički magazin bio je veoma popularan da bi se konačnim prestankom emitovanja, sjajna novinarska postava razišla na sve strane svijeta.

Urednik Hadžiomerović potom se okušao i u politici, ali bez uspjeha. Danas se bavi – muzikom. Njegov bend Grafit nikad nije prešao okvire sarajevske scene, ali je u glavnom gradu poznat i popularan.

Hadžiomerović je i kolumnista Dnevnog avaza. Piše komentare o vladajućim elitama, a veliki je protivnik predsjednika SDA Bakira Izetbegovića. Zvanično još uvijek nije član nijedne stranke.

Inače, Hadžiomerović je rat proveo kao vojnik Armije BiH, nakon čega je četiri godine radio na TV BiH kao novinar i urednik. Od 1999. do 2000. radi na televiziji OBN, a nakon toga je dvije godine pisao za „Slobodnu Bosnu“ i radio na BHT-u. Karijeru na Federalnoj televiziji počinje 2002., prvo kao novinar, potom urednik informativnog programa, a na kraju glavni i odgovorni urednik TV programa i multimedije.

Kada je smijenjen sredinom 2012. godine podnio je tužbu protiv FTV-a. Proces još uvijek traje, a on prima platu iako ne odlazi na posao. Na izborima 2014. godine kandidovao se za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, ali 75.369 nije bilo dovoljno.

bhdijaspora.net

Back to top button