OMER TANKIĆ: IZETBEGOVIĆ I SDA NIKAD VIŠE NEĆE DOBITI MOJ GLAS, NEKA IH JE SRAM ŠTA RADE OD NAS!

Mučno je i tegobno bilo danas ispred Vlade FBiH gledati uplakana lica penzionera koji, umjesto da uživaju u plodovima svoga minulog rada, protestuju jer njihov život je zapravo puko životarenje, i na granici su apsolutnog siromaštva, a veliki broj njih ima samo jedan obrok dnevno, piše novinska agencija Patria.

Hiljade penzionera došli su iz mnogih gradova FBiH kako bi ukazali na loš položaj ove brojne populacije u BiH i zatražili povećanje penzija. Bilo je i onih koji su nezadovoljni radom Udurženja penzionera, njihovim primanjima, te su tražili ostavke čelnika. Danas nije bilo nacije, vjere, svi su oni bili ugrožena vrsta u našoj zemlji. Željni hljeba i mirnog života, onoliko koliko im je preostalo.

Omer Tankić 80-godišnjak iz Gradačca stare dane umjesto u banjama provodi tražeći veća prava i pojašnjava vještinu nemogućeg – kako preživjeti sa 300 i kusur maraka mjesec dana.

– Imam 326 maraka. Zar nije sramota ovog društva da nama ne izađe danas premijer. Ja plaćam PDV na svoju penziju. Ja nemam za šta kupiti lijekove, zar nije Bakira (Bakir Izetbegović op.a) stid da ovo s nas radi. Mi hljeba nemamo, daj Bože da ni njima ne trebale naše pare što ih jedu! PDV može hraniti čitavu Bosnu, borci ti Bakire gladni, Bakire dođi opet pa kaže hoćeš izbore, nećete nikada više dobiti izbore. Neka dođe SDA u Gradačac pa ćete vidjet kako ćete proći. Mi smo popravili Sarajevo, Tuzlu, a vi ste uništili Bosnu – kaže Tankić.

On je dodao da je radio u Rudaru u Tuzli i zaradio svoju penziju, te da danas ne traži milostinju nego ono što je zaradio.

agencija Patria.

Back to top button