Objavljene najnovije informacije o zdravstvenom stanju Sinana Sakića

Sinan Sakić
Sinan Sakić

Mnogo je Bosanaca i Hercegovaca proteklih dana mislima uz pjevača narodne muzike Sinana Sakića koji je zbog teškog zdravstvenog stanja smješten u tuzlanskoj bolnici.

Iako je situacija u jednom trenutku bila zaista teška i kritična, Sinan se jučer konačno našao u bolesničkoj sobi što je nakon boravka na intenzivnoj njezi dobar znak napretka.

No danas nam stižu veoma loše i potresne vijesti. Kako javljaju mediji, Sinanovo stanje je takvo da on nakon punog oporavka, više neće biti u stanju da pjeva i nastupa što ga je posebno rastužilo.

Čovjek kojem je pjesma cijeli život tako je odjednom ostao bez nje, ali moraće da drastično promijeni i ostale životne navike koje su ga naposlijetku i dovele do ovog stadija bolesti.

Beogradski mediji prenose da je Sinana posebno rastužila vijest da više neće moći pjevati, ali je svjestan svega, svojih poremećaja govora i ostalih problema. No on se nada da će biti dovoljno jak da održi barem još jedan oproštajni koncert.

Ranije smo pisali da je generalno podrška ovom pjevaču posljednjih dana bila fantastična i stizale su iz svih krajeva BiH i dijaspore. Mnogi su se raspitivali kako mogu pomoći i da li je uopšte bilo koja vrsta pomoći potrebna.

Nedavno je objavljena i lažna vijest o smrti ovog legendarnog pjevača. Porodica je uskoro demantovala informaciju najavivši tužbe za medije koji su širili lažne vijesti…

Bhdijaspora.net
Back to top button