Iguainova poruka na San Siru: Montela, bivši si! (VIDEO)

Juve domaninantan u velikom derbiju Serije A

Vinćenco Montela i Milan – definitivno ne ide! Rosoneri su se uoči velikog derbija sa Juventusom nadali da bi ovaj meč mogao da bude prekretnica u nastavku sezone, ali je ustvari bio samo podtvrda stranputice u kojoj se nalazi slavni klub iz grada mode. Stara dama je ove večeri bila dominantna na San Siru, pa je sjajnim golovima došla do bodova koji su je na jedan dan izjednačili na čelu tabele sa Napolijem – 0:2 (0:1).

Domaćin je ambiciozno otvorio utakmicu, stezao je obruč pred golom gostiju, ali je tu inicijativu u potpunosti zasekao Gonzalo Iguain u 23. minutu. Popularni Pipita je tada, kao i u odlučujućem 63. minutu poakazo da mu je potrebno samo malo prostora da ugrozi gol protivnika. U oba navrata ĐanluiđiDomaruma nije mogao da reaguje.

Sa druge strane, pritisak na Juventusovu odbranu pravio je samo Nikola Kalinić. Hrvatski golgeter je tri minut kasnije zakasnio na centaršut Fabija Borinija, dok je u poslednjim trenucima prvog poluvremena pogodio i prečku Bufonovog gola. Ipak, to je bilo sve od Milana.

Juve je u nastavku utakmice u potpunosti stavio meč pod svoju kontrolu. To što je domaćin imao više loptu u posedu samo mu je stvaralo velike probleme, s obzirom da se Montelin tim u toj ulozi nije snalazio. Stara dama je tražila svoju šansu da dovede Rosonere u mat poziciju i u tome je konačno uspela u 63. minutu.

Slično kao i kod prvog gola, Iguain je dobio loptu pred pretovničkim šesnaestercom, usledila je varka za Rikarda Rodrigeza, a onda neodbranjiv udarac koji je od stative odseo u mrežu Donaruminog gola.

Back to top button