SENADU PRIGOVARALI ŠTO STALNO DOVODI SRBE U DNEVNIK: POGLEDAJTE KOGA JE VEČERAS U INAT SVIMA DOVEO…

dr. Zoran Komljenović, heroj ulice: Malo me zaboli “pi-pi” da se plašim. Ja sam, Šejn, nismo miševi, ima nas mačora i macana.

Zaposleni u zvorničkoj bolnici izašli su danas na mirne proteste protiv Odluke Vlade Republike Srpske o smjeni direktora Bolnice u Zvorniku Milorada Drljevića zbog, kako je navedeno u obrazloženju, narušenih međuljudskih odnosa u toj zdravstvenoj ustanovi.

Zaposleni ističu da je ova odluka nepravedna i da razlozi koji se navode u obrazloženju ne odgovaraju istini.

Za BN televiziju radnici u Bolnici u Zvorniku kažu da međuljudski odnosi nisu narušeni i da je stanje zadovoljavajuće, te pitaju šta se zaista krije iza ove Odluke Vlade Republike Srpske.

„Drljević je u proteklom periodu dobro vodio bolnicu u Zvorniku do unazad nekoliko mjeseci, kada je očigledno iz nekog razloga došlo do poremećenih međuljudskih odnosa“, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.

Zanimljivo je da je Vlada odluku o smjeni donijela uprkos protivljenju stručnog kolegijuma zvorničke bolnice.

U svom zahtjevu za obustavljanje procedure smjene direktora bolnice, upućenom predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, premijerki Željki Cvijanović i resornom ministru Draganu Bogdaniću, stručni kolegijum zvorničke bolnice naveo je da podržava direktora bolnice, ističući da je pod njegovim rukovodstvom, zvornička bolnica postigla najbolje rezultate poslovanja u odnosu na druge bolnice u Srpskoj.

„U proteklih pet godina zvornička bolnica ima pozitivan finansijski izvještaj i izmirene sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa i sve obaveze prema radnicima”, navodi se u dopisu stručnog kolegijuma bolnice.

Odlukom Vlade iznenađen je i sam direktor. Međuljudski odnosi u bolnici su najbolji mogući, naglasio je Drljević u izjavi za BN televiziju.

„Iznenađen sam odlukom Vlade da budem smijenjen, a posebno sam iznenađen razlogom zbog kojeg sam smijenjen. U proteklom periodu, uvijek sam istican kao primjer kako treba voditi zdravstvenu ustanovu. Zdravstvena ustanova koju vodim u proteklih pet godina je uvijek pozitivno finansijski poslovala, jedina u Republici Srpskoj. Redovno isplaćuje poreze i doprinose i nema neisplaćenih obaveza prema zaposlenima.

Odgovorno tvrdim da međuljudski odnosi u bolnici nisu narušeni. Vlada je donijela odluku na osnovu zlonamjernih informacija koje je dobila od pojedinaca i ja ću u narednom periodu pred nadležnim sudskim institucijama Republike Srpske da dokažem da međuljudski odnosi u bolnici nisu poremećeni“, kaže Milorad Drljević.

BN televizija

Back to top button