Drama u Sarajevu, filmska scene završene napadom na policiju

Koliko puta čujete formulaciju ”Titina milicija” u kontekstu tvrdih navika nekadašnjih organa reda u bivšoj državi koji nisu postavljali puno pitanja, ali su ih svi morali poštovati.

U bivšem sistemu napadi na policajce bili su skoro nezamislivi i veoma veoma rijetki, ali danas to više nažalost nije tako. To je danas saopštila i policija u Sarajevu. Naime, tokom jedne obične kontrole momak i djevojka su nasrnuli na policajca i nanije mu povrede, a ekspresnom reakcijom njegovih kolega, oni su uhapšeni. Bez mnogo razloga i potpuno neočekivano.

Dana 29.10.2017.godine u 16,45 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode K.A., rođen 1991.godine u Sarajevu i Š.E., rođena 1990.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopšteno je.

Što bi naš narod rekao, vjerovatno su se nakon napada lijepo proveli u stanici policije.

bhdijaspora.net

Back to top button