OVO JE PRVA POBJEDA BIH NAD DODIKOM: POGLEDAJTE KAKO JE ŽESTOKO DODIK DANAS PONIŽEN OD…

Vladajuća većina zatražila stavljanje van snage odluke o referendumu o državnom pravosuđu u RS-u. Opozicija ovu promjenu neće podržati, a jasni su i u tome da više nikada neće dozvoliti da ih Milorad Dodik prevari.

SNSD, DNS i Socijalistička partija podnijeli su Narodnoj skupštini zahtjev za zakazivanje posebne sjednice na kojoj bi se stavila van snage odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH. Kolgij Skupštine zakazan je za petak, na kojem bi se trebao utvrditi dnevni reda i termina održavanja sjednice.

“Dok se god ne postigne potpuni konsenzus ne treba ići u to pitanje.jerujem da ćemo imati konsenzus.To što SDS, PDP i NDP ne smiju da budu dio priče, jer su preuzeli obaveze u Sarajevu i međunarodnim centrima to je druga stvar,“ istakla je premijerka RS, Željka Cvijanović.

Opozicija neće učestvovati u promjeni Odluke.

“Naš stav i poruka građanima je da je kukavica Mile junački odustao od referenduma o Sudu i Tužilaštvu. Mi nećemo više nikada dozvoliti da nas Milorad Dodik obmane svojim lažima i prevarama . Mi sa takvim čovjekom nemamo šta dgovarati,“ naglasio je Miladin Stanić, poslanik SDS-a u NS RS.

Podsjećaju i da je provođenje zakazakon referenduma zakonska obaveza, za koju je ostalo još 20 dana.

“Ne robujemo rokovima i ne treba da robujemo rokovima, Znate, tu ima neka opozicija, oni nešto tik-tak – pa glumataju, neka odbrojavaju druge stvari, umjesto da odbrojavaju dane kada treba održati referendum,“ poručuje Cvijanovićeva.

“Nije Mili više do politike, Mili je samo da zaštiti ono što je pokupio od naroda i građana RS,“ dodao je Stanić.

Opozicija je stava da Dodik, zbog pritiska međunarodne zajednice, otkazuje referendum. Premijerka je uputila kritiku međunarodnoj zajednici tvrdeći da brane devijacije u našem pravosuđu.

TV1 / ciknovosti.com

Back to top button