SINAN SAKIĆ KROZ SUZE, U BOLNICI U TUZLI: POGLEDAJTE ŠTA GA JE U SRCE DIRNULO…

Kada je Mensura Bajraktarević, kćerka Hasibe Agić, na svom Facebook profilu objavila cover Sinanove pjesme samo uz klavir “Život da stane ne sme” nije ni slutila da bi ovom pjesmommogla rasplakati i samog pjevača, koji se nalazi u bolnici u Tuzli.

Kada je Sinan čuo ovu izvedbu, suza mu je skliznula niz obraz, te je uspio samo kroz suze prozboriti…

– Moj Bože, koliko duše u ovom glasu!

Njegova supruga Sabina je potvrdila da Sinan svaki dan pušta ovu numeru koja očitava njegovo sadašnje stanje.

Legendarni folk pjevač Sinan Sakić posljednjih dana vodi najveću životnu bitku.

Sabina i Sinan Sakić FOTO: KURIR.RS Sabina i Sinan Sakić FOTO: KURIR.RS
Zdravstveno stanje jednog od najpopularnijih folkera u regionu pogoršalo se, pa je Sinan već duže vrijeme smješten u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli, gdje o njegovom zdravlju brine desetak ljekara predvođenih prof. dr. Nerminom Salkićem, specijalistom interne medicine i kliničkim koordinatorom za transplantaciju jetre u UKC Tuzla.

Sve vrijeme Sakić je pod budnim okom ljekara, a kako saznajemo od izvora bliskog porodici pjevača, njemu su prije desetak dana na privatnoj klinici u Banjoj Luci ugrađena dva stenta između žuči i jetre.

Ovu informaciju za Coolstyle potvrdila je i supruga Sabina Sakić koja se, zajedno sa sinom Alenom, ne odvaja od njega.

– Sinan se danas bolje osjeća nego jučer, ali je još u životnoj opasnosti i doktori se bore za njegov život. Svi su se u bolnici maksimalno angažovali i svi vjerujemo i nadamo se najboljem. Suprug se odlučio za liječenje u Tuzli zbog dr. Salkića koji je prije dva mjeseca otkrio da ima suženi žučni kanal. Sinanovi veliki zdravstveni problemi počeli su prije nekoliko dana. Naime, u Banjoj Luci tri profesora iz Zagreba, 13. oktobra za njegov rođendan, ugradili su mu stentove na žučne kanale. Operacija je prošla odlično i vratili smo se u Tuzlu. Nažalost, jetra nije u potpunosti prihvatila stentove. Njegov organizam sve ovo teško podnosi zbog velike količine vode. Već nekoliko dana smješten je na intenzivnoj njezi i svi se nadamo da će Sinan, koji je poznat kao veliki borac, i iz ovoga izaći kao pobjednik – kazala je Sabina Sakić.

ciknovosti.com

Back to top button