Uvijek sa njim vodim borbu, svaka naša intima postala mi je dosadna jer ja od svega toga nemam ništa

Uvijek sa njim vodim borbu, svaka naša intima postala mi je dosadna jer ja od svega toga nemam ništa

Prije nego što sam upoznala svog sadašnjeg muža, moj je život bio daleko od islama. Još kao djevojka izgubila sam nevinost, a moj muž je to znao i to mu je jako smetalo, ali u toku našeg zabavljanja oboje smo činili blud. Nije želio da stupi sa mnom u brak iz tog razloga i ja sam se već bila pomirila s tim i okrenula se svome Gospodaru, učinila tevbu i molila Ga i danas Ga molim da mi oprosti…

Ali, naša je ljubav bila jaka, pa je Allah, dželle šanuhu, ipak spustio Svoju milost i moj je muž odlučio preći preko svega i tako smo stupili u brak. Elhamdulillah, sve je bilo uredu i živjeli smo u skladnom braku.

Međutim, problem nastaje nakon rođenja našeg trećeg djeteta jer moj muž uporno zahtijeva analni odnos znajući koliki je to grijeh i to traje već deset godina. Iako to nisam željela i iako to prezirem, ipak se dogodilo nekoliko puta, nakon čega sam ronila suze i molila Gospodara da mi oprosti…. Uvijek sa njim vodim borbu, svaka naša intima postala mi je dosadna jer ja od svega toga nemam ništa, ne mogu da se opustim jer uvijek moram razmišljati o tome šta će se desiti i biti pribranih misli da šejtan ne zavede i mene. Imam osjećaj da su i moje emocije prema njemu počele da blijede, a ne želim to…

Ni sama ne znam koliko mi je puta obećao da će prestati, ali opet isto. Pokušala sam da ga savjetujem, citirala mu hadise, ajete… dokaze da je to validan razlog za razvod braka, pokušala sam ljutnjom na njega, prekidom odnosa u tom trenu, ali tu onda dolazi do njegove ljutnje, mada zna da sam u pravu.

A kao razlog te svoje želje navodi da on nije doživio sa mnom taj trenutak gubljenja nevinosti i da mu to nedostaje (jer ja sam jedina zena sa kojom je on imao intimni odnos). Sestro draga, ne znam šta mi je više činiti, počela sam razmišljati o tome da treba da oženi još jednu ženu, djevojku, pa da ispuni svoju želju, da zadovolji taj hir koji narušava našu bračnu zajednicu…

Sestro, ja ti se iskreno unaprijed zahvaljujem za svaki tvoj savjet…

Da te Allah nagradi!

SAVJET

U IME ALLAHA, MILOSTIVOG, SAMILOSNOG!

Ve alejkumus-selam ve rahmetullahi ve berekatuhu!

Draga moja sestro, molim Uzvišenog Allaha da te pomogne u namjeri da svog muža odvratiš od puta koji vodi Allahovom prokletstvu i da te obilno nagradi za tvoj trud. Allahumme amin!

Zbog ozbiljnosti tvog pitanja, iako mi je poznat šerijatski propis u ovom slučaju, odlučila sam da zatražim savjetovanje sa učenim (kao svaki put u sličnoj situaciji), pa ti donosim odgovor doktora islamskih nauka:

“U ovom slučaju sestri nije dozvoljeno da udovolji mužu, iako cijena bila vezana za opstanak bračne veze. Neka mu ponudi da se oženi ili živi s njom na propisan način, bez paganskih zahtjeva. Budući da je znao za njenu situaciju prije braka i da je i sam činio nemoral, dužan je suzdržati se od prigovaranja supruzi i od nedozvoljenog načina intimnog odnosa.

Sestra ga mora odbiti koliko se on god ljutio i ima pravo (dužna je) tražiti razvod braka ako je bude prisiljavao na takav odnos.”

Ukoliko ti nešto nije jasno, ponovo mi se javi, pa ću te uputiti na ovog brata, a svoj savjet tebi prilagodit ću instrukcijama koje je meni uputio za tvoj slučaj.

Draga moja sestro!

Nikada se nemoj ustručavati tražiti savjet o bilo kojem pitanju jer ova naša lijepa vjera ima odgovor na sva pitanja i u njoj nema stida na putu stjecanja Allahovog zadovoljstva.

Da si ranije pitala, ne bi se dovela u situaciju da nekoliko puta zadovoljiš muža izazivajući Allahovu srdžbu.

 

Znaj da nema pokornosti robu u nepokornosti Gospodaru! To je pravilo u životu vjernika na dunjaluku i svakodnevno se nalazimo na ispitima u kojima biramo između zadovoljstva Allaha i zadovoljstva ljudi. Ponekad smo iskušani mužem, ponekad djecom, nekad roditeljima ili drugim bliskim osobama, ali niko od njih ne smije nam biti preči od Allaha, ma koliko ih voljeli i strahovali da ćemo ih izgubiti ukoliko ne zadovoljimo njihove želje.

Jednom kada iskreno donesemo odluku da nam je Allah najpreči, svaki naredni ispit je jednostavan jer u njemu ni ne kalkulišemo .

Bez obzira što tvoj muž navodi nelogičan razlog za svoju životinjsku pohotu, mora biti spriječen da ide šejtanovim stopama i izaziva Allahovu srdžbu!

Sama si rekla da je on u biti dobar vjernik i da nemate drugih problema osim ovog veoma ozbiljnog. To je razlog više da ga pokušaš savjetovati na najljepši mogući način sa jasnim upozorenjem ukoliko samo poželi da ponovi takav zahtjev , da ćeš da se odmah razvedeš i da nećeš kriti razlog vašeg razvoda.

Mislim da bi to upozorenje morao da shvati ozbiljno jer kako ne želimo tebi ovakvu patnju, isto tako ne želimo nijednoj drugoj ženi, pa u slučaju da poželi drugu ženu pored sebe, ona će morati da zna za njegovu mahanu, bez obzira što on navodi razlog to što nije osjetio tvoju nevinost.

Ako uspije da nađe djevicu za drugu ženu (iako mu je to samo izgovor), mora biti svjestan da će zapasti u još veće iskušenje ukoliko se uvjeri da nije problem u tebi već u njemu.

Pokušaj da mu sve ovo ukažeš na najbolji mogući način kako biste sačuvali svoju porodicu koju, pored vas, čini petero djece.

Shvatite ovo kao posljedicu svojih predbračnih, zabranjenih odnosa.

Iskreno se pokajte Milostivom, koji prima pokajanje i koji nudi oprost grijeha i izlaz iz svakog stanja.

Ukoliko se tvoj muž iskreno pokaje, nemoj da otkrivaš njegove i svoje sramote nadajući se da će Allah pokriti tvoje sramote na dunjaluku i na ahiretu.

Upozori ga na poruku Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji nas je obavijestio da je proklet onaj koji prakticira odnos sa svojom suprugom u analni otvor i da takvog Allah neće pogledati na Sudnjem danu .

Zar ima neko ko bi se usudio stati pred Gospodara na Danu polaganja računa a da ga On neće ni pogledati!? Zar neko ima hrabrosti da bude proklet samo zbog jednog komada mesa koji nije mogao držati pod kontrolom!? Zar se može osjećati zadovoljstvo u nečemu što izaziva srdžbu Stvoritelja, koji je poznavalac Svojih stvorenja i koji dobro poznaje ono što će zadovoljiti strasti!?

Zar nam Milostivi upravo zbog toga nije dodijelio nagradu sadake za halal intimni odnos!?

Zam da ne bi voljela da vidiš svog muža u džehennemskoj vatri ni nakon vašeg eventualnog razvoda braka, pa te molim da budeš uporna u želji da ga odvratiš od tog velikog grijeha , ne udovoljavajući njegovim prohtjevima, a pokrivajući njegove sramote .

“Gospodaru naš, doista, onoga koga Ti budeš u Vatru uveo, Ti si ga osramotio, a nevjernici neće imati pomagača!” (Alu Imran, 192)

Ne zanemaruj blagodati dove kao najbolji lijek za svaki mogući problem ovog i budućeg svijeta.

Pouzdaj se u svog Gospodara i pokušaj spasiti taj brak ako se spasiti može, ali ne po svaku cijenu i nikako ne dajući prednost bolesnim strastima nepokornog roba u odnosu na Milostivog Stvoritelja!

Molim Uzvišenog Allaha da vas pomogne, zaštiti od šejtanskih spletki i učini Svojim pokornim robovima! Allahumme amin!

Nađa Dizdarević

Sebil.eu

Back to top button