Svjedok tragedije – Na Fahrudina je pucano iz zasjede bez ikakvog upozorenja

NVO Zambak iz Tutina organizirala je konferenciju za štampu posvećenu ubistvu Fahrudina Skarepa iz Tutina. Na konfereciji za medije govorili su Naser Bakić, predsjednik NVO Zambak kao i svjedok koji se u trenutku ubistva Skarepa nalazio zajedno sa njim u automobilu, Mersad Omerović.

Ministar Stefanović je ispunio zahtjev, a to je da posjeti porodicu Skarep u selu Pokrvenik, ističe Bakić.

Bakić dodaje da je činjenica koju svako zna da brojne službenike policije u Tutinu je postavio SPS još iz vremena Miloševića i do dan danas nikom nije jasno zašto još uvijek nisu razriješeni sa dužnosti. Jedan od njih je i ubica Skarepa.  Načelnik policije u Tutinu razriješen je sa dužnosti, dodaje Bakić, a još uvijek se ne zna ko ga je naslijedio na tu poziciju.

Jako je važno da je ubici Bjeloici produžen pritvor, a on se još uvijek brani ćutanjem.

Bakić smatra da su Savić i Zećirović nalogodavci ovog ubistva, jer Bjeloica ne bi mogao da poviče obarač da nije dobio nalog od njih. Ono što je novina jeste da je na licu mjesta nađena samo jedna čaura, što znači da je nekoliko pucnjeva bila samo dezionformacija.

Ispred porodice Skarep obratio se Sefer Skarep, brat od djeda ubijenog Fahrudina.

“Ovo je brutalno ubistvo koje je niz i nastavak ranijih odnosa u našoj državi pogotovu onih iz 90-tih godina”, navodi Skarep. Jako je dobro što je Stefanović došao u selo Pokrvenik i izvinio se porodici zbog svoje izjave koja je prouzrokovana lažnim informacijama od strane tutinske policije. “Mi Fahrudina vratiti ne možemo, ali tražimo ko porodica samo pravdu, ma kakva ona bila. Ovim gubitkom kao jedinog nasljednika u porodici njegovih roditelja mi znamo da se on vratiti ne može, ali bi pravda bar malo bila zadovoljena”, ističe SkarepMersad Omerović bio je svjedok te noći u automobilu sa Skarepom. On ističe da su se te noći kretali ka selu Dolovo. Naišao je auto ka njima sa upaljenim svetlima i sklonili su se pored puta. Tek kad je prišao baš blizu, ističe Omerović, shvatili su da je policija.

“Mi smo se malo uplašili, obzirom da Skarep još uvijek nije imao vozačku. Bez ikakvog upozorenja ili neke naznake čuo sam samo kako se lomi staklo i pao sam na sjedište. Jedan policajac je prišao sa njegove, a jedan sa moje strane. Izvukao me iz auta, tek tada sam shvatio, kao i oni, da je Skarep pogođen. Ja sam imao Fahrudinovu krv na majici, bio sam oprskan. Kada su vidjeli da je Skarep pogođen stavili su ga u svoj automobil, a ja sam ostao sa jednim policajcem na licu mjesta. Niti smo imali šta u svom automobilu, kako se govorilo, niti smo imali bilo kakvo oružje kako se spekulisalo, to su lažne informacije. Želim da kažem da je policijskim džipom upravljao načelnik policije Zećirović. Znam čovjeka od ranije, prepoznao sam ga kada je izašao iz auta”, svjedoči Omerović, vidno uznemiren jedva govoreći.

“Nikakvog kontakta nije bilo između automobila Skarepa i policijskog auta. Nema nikakvog oštećenja niti na njihovom niti na našem autu”, navodi Omerović, dodajući da je jedini grijeh bio taj što Skarep nije još uvijek imao vozačku dozvolu, pa je iz straha vidjevši policiju, pokušao da se okrene, što je prouzrokovalo da se zapuca ka njegovom automobilu.

Bakić ističe da ga najviše čudi što zajedno sa Bjeloicom koji je egzekutor nisu uhapšeni i nalogodavci, a još čudnije je to što, kako navodi Bakić, načelnik je načelnik, a nije šumar.  Bakić smatra da je načelnik na čelu tzv. policijske mafije u Tutinu, koja se bavi, prema njegovim riječima, prljavim poslovima, gdje je on kao načelnik na čelu piramide, a da svi koji žele da rade sa njim imaju određeni procenat i beneficije.

Bakić ističe da je sudija Filimonović direktni zaštitnik Nermina Zećirovića, jer je još ranije ukazivano na njegov kriminal i nezakonite radnje, a on je bio i ostao njegov zaštitnik.

Bakić je ispričao slučaj kriminala turinske policije koja bez naloga upada u domove ljudi, izvode pojedince i tuku ih sa maskama u prostorijama tutinske policije. Nakon što ih dobro pretuku pošalju ih kod Zećirovića, a kada ih upita jesu li ih tukli policajci i oni kažu da jesu, on ih vraća dole na još jednu “turu batina”. Onda policija ponovo šalje pretučene kod načelnika i sve dok mu ne kažu da ih niko nije tukao, batine ne prestaju, navodi Bakić.

On je ovom prilikom istakao da je svoj život stavio na nesigurno tlo, te da mu pristižu prijetnje svakodnevno, ali da ne žali i da ga nije strah, jer je uložio svoj život za pravdu i protiv policijskog terora. Pozvao i Zećirovića i ostale nalogodavce, kao i Filimonovića na televizijski duel uživo da suoče svoje stavove.

 SANA – H.Škrijelj

Back to top button