Mučne scene na ulicama Sarajeva danas, policajac pucao, građani bježali

Policajac pucao
Policajac pucao

Grozne i mučne scene vidjeli su danas građani Sarajeva, slučajni prolaznici i mnoštvo turista. Svega su se stanovnici glavnog bh. grada nagledali, ali ovako groznih situacija nema baš često. Šta se desilo ostaće zabilježeno u policijskim knjigama.

Naime, jedan policajac je tokom obavljanja svojih redovnih dužnosti prolazio Ilidžom oko 10.30 sati i onda  je iz nepoznatih razloga zapucao iz vatrenog oružja na psa rase ovčar i usmrtio ga. Ovaj događaj se desio Hrasničkoj cesti u sarajevskom naselju Ilidža.

Prema navodima Suade Kuldije, portparolke MUP-a KS-a, ovaj događaj nema obilježje nikakvog krivičnog djela, a policijski službenik je djelovao u okviru zakonskih ovlasti.

Za sada nije poznato da li je policajac potegao oružje u samoodbrani, ili štiteći nekog od građana, te da li se radilo o psu lutalici, ili je ubijeni pas nečije vlasništvo. Građani su se nakon pucnjave prepali i razbježali u prvi mah.

Navodno je poznato samo toliko da pas nije imao brnjicu i nije bio na povodcu. Nezvanično, pas nije nikog ugrožavao već je bez kontrole trčkarao ulicom i potpuno su neshvatljivi razlozi ovog mučnog poteza policajca. O ovom slučaju će se još čuti u narednim danima.

bhdijaspora

Back to top button