Potresna ispovijest Selme Bajrami: Evo gdje je danas i šta radi

Selma Bajrami
Selma Bajrami

Javnost je u posljednje vrijeme brujala o turbulentnom razvodu bh. pjevačice Selme Bajrami i Muje Musića, ali i o njenoj borbi za starateljstvo nad sinom Darisom. Konačno je, govori, počela novi život. Iako o bivšem suprugu nerado govori, naglašava kako je sada situacija između njih mnogo bolja nego prije, prenosi Avaz.

U vrlo emotivnom i potresnom razgovoru za ove novine, Selma je govorila o svom privatnom životu, problemima. Priznala je da je u jednom momentu nakon razvoda ostala bez ičega. Priznala je da je bila na rubu egzistencije, da je ostala skoro bez svega, da je krenula u novi život sa dva kofera i danas je na vrhuncu.

”Ranije smo se Mujo i ja na sudu dogovorili o zajedničkom starateljstvu. To sada odlično funkcionira. Daris najviše vremena provodi kod mene, a kod njega je povremeno. Nije tačno da sam mu bilo kada uskraćivala pravo da viđa sina. Može ga vidjeti i odvesti kod sebe kad god želi”, kaže pjevačica.

Nedavno je u blizini Beča kupila kuću od 1.600 kvadrata. Ne pogađaju je priče koje kruže estradom, premao kojima se zadužila kako bi sinu i sebi osigurala krov nad glavom.

”Zaradila sam novac od kojeg sam kupila kuću. Niko mi ga nije poklonio. Ne sjedim kod kuće kao neke pjevačice i čekaju nešto. Ko će meni da pomogne?! Meni nikada niko nije pomagao, jer sve sama zarađujem i pomažem skoro cijeloj svojoj rodbini. Prije dvije godine, iz kuće i braka izašla sam sa dva kofera, na rubu životne egzistencije, a evo gdje sam danas. Nikad bolja, jača, snažnija i bogatija”, tvrdi Selma.

Sin Daris, govori Bajrami, odlično se snašao u novom okruženju.

”Dobro je prihvatio novi vrtić, koji je u blizini našeg imanja. Najbitnije mi je što se Daris uklopio u novu sredinu, već je stekao dosta prijatelja…”, kaže nam Bajrami.

Smatra da 17 godina uspješnog rada na estradi najbolje govori o tome koliko vrijedi. Padaju u vodu, nastavlja Selma, sve priče o tome da ona nema dovoljno nastupa.

”Izgradila sam jako ime. Udarila sam dobre temelje i publiku koja me prati sve ove godine. Ne moram da iskačem iz paštete kao pojedini da bih bila na vrhu. Ne pretjerujem previše u reklamiranju, svakih šest mjeseci objavim novu pjesmu”, govori nam Bajrami, koja će uskoro objaviti novi CD.

Od početka karijere, dodaje Selma, mnogima je trn u oku. Ne mogu, kako naglašava, podnijeti to što ima dobre pjesme, mnogo nastupa, ali i što atraktivno izgleda.

”Imam mnogo ljubomornih, jadnih, zavidnih koji ne mogu podnijeti moj uspjeh, ni poslovni ni privatni. Bez jakih TV kuća, uspjela sam izgraditi karijeru. Nikad nisam svjesno potencirala svoj seksepil, ali jednostavno, tako se desilo”, njene su riječi.

Jutarnja kafa

Priznaje da je ponovo zaljubljena, ali ne otkriva ko je ovog puta zarobio njeno srce. Bit će sretna ako se uskoro po drugi put ostvari u ulozi majke.

”Ako se nova trudnoća desi u naredne dvije godine, a sve kasnije je rizično za mene. Sada mi je pažnja usmjerena na mog sina. Šta god da se desi, mislim da se više ni za koga neću vezati papirom. Ne vjerujem u instituciju koja se zove brak. Voljela bih imati nekoga s kim bih mogla da ostarim, da svakog jutra s tom osobom na miru popijem kafu i radujem se novom danu”, iskrena je Selma.

Ne mogu se pomiriti s tim da nema Donne Ares

Priznaje da redovnije ide na liječničke kontrole nakon što se saznalo za tešku bolest s kojom se borila Donna Ares.

”Još se ne mogu pomiriti s tim da je više nema. Ona je na svoj način mnogima probudila svijest o zdravlju pa sam i ja od tada mnogo opreznija. Nisam hipohondar, ali za svaku sitnicu idem kod doktora. Pregledi ginekologa su veoma bitni za svaku ženu”, kaže Selma.

bhdijaspora

Back to top button