Vedator (ne)ide u Bayern: Legenda preporučila Ibiševića, Salihamidžić dao zeleno svjetlo!

Vedad Ibišević u minhenskom Bayernu! Ova vijest sinoć je odjeknula kao bomba, a mnogi su pomislili kako je to još jedan plod medijskih spekulacija.

 

Hoće li Braco dovesti Vedu u Bayern?

Hoće li Braco dovesti Vedu u Bayern?

Međutim, da se nešto ozbiljno iza brda valja potvrdilo je i pisanje Bilda. Naime, ovaj ugledni i priznati medij objavio je kako je Lothar Matthäus (56), legenda Bayerna i njemačkog fudbala, a sada stručni komentatora Skya, predložio čelnicima bavarskog giganta da dovedu Ibiševića (33).

A da u Bayernu ozbiljno shvataju svoju legendu potvrdio je i Hasan Salihamidžić, sportski direktor kluba i čovjek zadužen za trensfere.

– Lothar uvijek ima sjajne ideje. Doista ga cijenim. Njegovu ideju sam predložio u razmatranje – potvrdio je Braco Bayernov interes za Vedatora.

Bavarci traže napadača koji će priliku čekati s klupe, onda kada je superzvijezdi Robertu Lewandowskom (29) potreban odmor. Kao što je to bio slučaj protekle sedmice.

Ibišević je sjajan napadač, rođeni golgeter, a u 268 utakmica u Bundesligi igrajući za Hoffenheim, Stuttgart i Herthu postigao je 104 gola.

Naš napadač ima ugovor s berlinskom Herthom do 2019. godine.

– Teško je odgovoriti na to pitanje. Nisam imao nikakav kontakt sa Bayernom – kazao je Ibišević nakon meča protiv Wolfsburga, u kojem je postigao gol za berlinski klub.

Bild je otkrio još jedan detalj zbog kojeg bi Vedu uskoro mogli vidjeti u Bayernovom dresu.

– Njegov veliki san je igranje Lige prvaka. To neće uspjeti s Herthom. A Bayern bi ga mogao registrovati za nokaut fazu – navodi Bild.

Izvor: Faktor
Back to top button