Erdogan: Svaki stanovnik Turske zna da ISIL nema veze s islamom i da su to ubice

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako je turski narod nakon terorističkih napada u ovoj zemlji shvatio kakvo je pravo lice i namjere terorističkih organizcija PKK, ISIL i FETO.

 

Recep Tayyip Erdogan FOTO: AA

Recep Tayyip Erdogan FOTO: AA

Erdogan je rekao da svaki stanovnik Turske vrlo dobro zna da ISIL nema bilo kakve veze sa islamom te da je to grupa ubica krvavih ruku, javlja Anadolu Agency (AA). Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku parlamentarne grupe Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, a tom prilikom se osvrnuo na aktuelna dešavanja.

Govoreći o nedavnom puštanju u saobraćaj željeznice između glavnog grada Azerbejdžana preko Gruzije do turskog grada Karsa, Erdogan je kazao:

– Ovaj projekat, kojim je uspostavljena neprekidna željeznička komunikacija od Kine do Londona je od velikog značaja, projekat koji ima potencijal da promijeni budućnost ekonomskih i humanitarnih odnosa u regiji.

Turski predsjednik se osvrnuo i na prvi automobil domaće proizvodnje za kojeg se očekuje da bude u prodaji 2021. godine, te kazao kako je njegova zemlja svjedočila historijskom koraku u ostvarivanju jednog sna.

-Prototip automobila očekujemo 2019. godine, dok puštanje u prodaju prvog turskog automobila očekujemo 2021. godine – kazao je Erdogan.

Govoreći o svim iskušenjima sa kojima je Turska bila suočena u posljednjih pet godina, Erdogan je kazao kako je turski narod uočio sve spletke koje su bile namijenjene ovoj zemlji, te da je uvijek pružao podršku jačoj i snažnijoj Turskoj.

-U tom periodu se preko terorističkih organizacija pokušala nanijeti šteta našoj zemlji. To je proces koji je započet naporima izazivanja društvenog haosa u zemlji, a nastavljen krvavim napadima terorističkih organizacija PKK, ISIL i FETO. Svaki napad je istovremeno bio i lakmus papir pomoću kojeg je narod shvatio ono pravo lice i stvarne namjere terorističkih organizacija. Svaki stanovnik naše zemlje danas vrlo dobro zna da PKK nije samo PKK. To je organizacija koja se koristi kao aparat u akcijama protiv naše zemlje. Naš narod isto tako vrlo dobro zna da ISIS nema nikakve veze sa islamom, te da je to samo grupa ubica krvavih ruku – poručio je Erdogan.

Izvor: Anadolija
Back to top button