Kako pretvoriti prebaciti Facebook profil u Facebook stranicu

Dakle, u ovom članku ćemo pisati o tome kako ćete Facebook profil pretvoriti u Facebook stranicu. Ova pretvorba je zgodna za sve javne ljude ili profile koji su kreirani sa namjerom da se javno promovira osoba, brend, firma, bend i sl. Poznata je činjenica kako su Facebook profili ograničeni sa mogućnošću dodavanja-primanja do 5.000 prijatelja dok kod Facebook stranice nema ograničenja kada su „lajkovi“ u pitanju, što znači da Vašu Facebook stranicu može lajkati neograničen broj korisnika Facebook mreže.

E sad, sigurno ćete se zapitati koje se sve informacije prenose sa profila na Facebook stranicu kod kada se izvrši migracija? Trenutačno, po novim postavkama Facebook mreže, prilikom prijenosa sa osobnog profila na Facebook stranicu prenosi se samo profilna slika, a svi prijatelji automatski se dodaju kao osobe koje su lajkale vašu novu Facebook stranicu, što znači da ako ste imali „1000“ prijatelja, nakon prebacivanja profila na stranicu imat ćete „1000“ lajkova. Osim vaše profilne slike i prijatelja koji su sada osobe koje su lajkale stranicu, nijedan drugi sadržaj kao što su to albumi, informacije o profilu, linkovi, objave i sl. neće biti prenesen na novu Facebook stranicu, to ćete morati urediti naknadno.

Službeno, ova opcija pretvaranja profila u stranicu namijenjena je prvenstveno firmama, osobama iz javnog života i svima ostalima koji su umjesto Facebook stranice startali sa Facebook profilom, i samim time narušili pravila Facebooka mreže. Mnoge firme i poznate osobe vrlo brzo pređu gornji limit od 5.000 prijatelja, tako da im je ova opcija svakako od koristi. Treba doduše imati na umu da se prijenos profila u stranicu ne bi trebao raditi ukoliko zaista imate osobni profil, već samo u slučaju da imate Facebook profil koji ne koristite u osobne nego u poslovne ili neke druge svrhe; znači ima svrhu samo kada se radi o brendu, proizvodu, firmi, javnoj osobi, bendu i sl. Svi oni koji imaju Facebook profil, a ne koriste ga u osobne, već u poslovne ili neke druge svrhe, ukoliko ne izvrše prebacivanje na stranicu, riskiraju to da izgube profil, zajedno sa svim informacijama koje se nalaze na njemu, jer ovo ponašanje Facebook smatra direktnim kršenjem “izjave o pravilima i odgovornostima korištenja Facebooka.”

Prebacivanje odnosno pretvaranje Facebook profila u Facebook stranicu možete obaviti na stranicihttp://www.facebook.com/pages/create.php?migrate i to biranjem među ponuđenim kategorijama, kojih ima nekoliko, one za koju mislite da je prikladna za vašu novu stranicu.
Prije nego se odlučite na pretvorbu profila u stranicu imajte na umu da je ova promjena nepovratna, te, ukoliko se odlučite za prijelaz sa profila na Facebook stranicu, obavezno sačuvajte sve informacije profila; slike, poruke, objave na zidu, listu prijatelja, dakle, sve što ste ikad postavili na Facebook, a stalo Vam je sačuvati. Pohranu svega toga možete izvršiti putem podešavanja unutar profila i to – Account – Account Settings – Download your information ili jednostavno idite na adresu: Download a copy of your Facebook data, odaberite Download a copy u dnu okvira sa postavkama i slijedite ponuđene upute.

Nakon prebacivanja profila na stranicu, prijavu na Facebook i dalje ćete moći izvršavati sa svojom postojećom email adresom i lozinkom koje ste koristili i kod profila. No, umjesto osobnog profila putem kojega ste upravljali svojim osobnim Facebook profilom dobit ćete poslovni Facebook profil i biti ćete administrator vaših stranica. Spomenuti poslovni profil ili nalog je stvoren prvenstveno za one koji žele koristiti Facebook kako bi administrirali poslovnim Facebook stranicama, kao i za stvaranje oglasnih kampanja. Poslovni profili nemaju iste opcije kao osobni te se ne mogu naći u pretrazi, vlasnici poslovnih profila ne mogu slati niti primati zahtjeve za prijateljstvo, i imaju ograničen pristup informacijama na Facebooku – mogu vidjeti svoje stranice i oglasne kampanje, ali nisu u mogućnosti pregledavati sadržaje koje su drugi stvorili. Ono što je važno nakon prijenosa sa profila na stranicu i sticanja poslovnog profila na Facebooku putem kojeg ćete upravljati svojim stranicama, možete kao administratora stranice ili stranica dodati svoj osobni profil ili neku drugu osobu sa liste ljudi koji su vam bili prijatelji, a sada su osobe koje su lajkale vašu Facebook stranicu koju ste napravili pretvaranjem iz Facebook profila.

→ ako želite saznati više o eventualnom problemu ili nejasnoći
→ ako želite pokrenuti nekakvu zanimljivu diskusiju
→ ako imate bilo kakvo pitanje na ponuđene teme
Posjetite naš novi F O R U M i postajte, komentirajte, diskutirajte:
Internetsvijet.com

Back to top button