ON JE PONOS BOSNE| O NJEMU PIŠU SVI MEDIJI U AUSTRIJI: POGLEDAJTE ŠTA JE URADIO BOSANAC ĆAZIM AHMETAŠEVIĆ…

Za penzionerku iz Beča se Ćazim Ahmetašević ispostavio kao pravi heroj.

Bosanac inače 29-godišnji radnik bečke željeznice se lično pobrinuo da ova gospođa natrag dobije izgubljenu tašnu u kojoj je bilo 23.000 eura.

Ćazim je u četvrtak prijepodne zajedno sa kolegicom pronašao torbu, nakon čega su dobili upute da je predaju u Erdberg u prostorije za izgubljene stvari. Ipak, time stvar za ovog mladića nije bila gotova. Kako kaže nije mogao prestati razmišljati o gospođi.

– Iako nikada nisam izgubio tako mnogo novca, mogao sam zamisliti koliko se prepala – kaže Ćazim.

Odlučio je da pronađe adresu i lično saopći penzionerki da je torba pronađena.

Međutim, ona nije bila kući, pa je ostavio poruku.

– U međuvremenu sam saznao da je preuzela tašnu. Potrošio sam dva sata dok sam je našao, ali je vrijedilo – kaže Ahmetašević.

Za njega se pomaganje drugima podrazumijeva, ali uprkos poruci koju je ostavio i svom broju telefona, gospođa ga još uvijek nije kontaktirala. No, to za njega nije bitno, ono što je važno jeste da ova priča ima sretan završetak.

DA SU BOSANCI POŠTENI LJUDI DOKAZUJE I OVA PRIČA:

Često se desi da izgubimo neki važan dokument, mobilni telefon, novčanik sa novcem… Često izgubljeno ni ne nađemo, ali nije uvijek tako. Na jednom od gradskih marketa u Živinicama, Halil Muratović je pronašao izgubljeni novčanik sa mnogo novca, saobraćajnom dozvolom, karticama i drugim važnim dokumentima.

“Čim sam primjetio novčanik odmah sam se raspitao kod jedne prodavačice da li imaju razglas, kako bi obavijestili da je pronađen izgubljeni novčanik. Međutim, nisu imali razglasa, ali sticajem sretnih okolnosti naišao je moj drugar Fehim Šljivić i kažem mu šta se desilo. U tom trenutku priđe mi njegova supruga i kaže da je jedna žena sva uplakana i da je izgubila novčanik. Odemo odmah do nje, pronađemo je i predam joj novčanik. Pošto je vidjela da je sve u novčaniku pozdravimo se i tako je ova priča završena na obostrano zadovoljstvo”, kaže Halil Murtović, inače poznat po učešću u mnogim akcijama humanitarnog karaktera.

Halilu je bila dovoljna nagrada zahvalnost žene za povrat izgubljenog novčanika. Time mu je, kako kaže, srce bilo ispunjeno i da je zaradio veliki sevap. Ovo je, u vrijeme krize morala, pozitivan primjer na koji se mnogi trebaju ugledati.

ciknovisti.com

Back to top button