Šokantno: Izvodili djecu iz kuća da bi ih ubili!

Detalji izraelskog zločina koji se dešavao pred očima cijelog svijeta tek se otkrivaju.
Jedan od tih šokantnih detalja je i slučaj palestinske djevojčice po imenu Sema. BBC dopisnik Christian Fraser je malu djevojčicu, koju je vidio prije sedmicu dana u Gazi, pronašao opet u bolnici u Belgiji.

Evo kako je Fraser opisao slučaj:

“Vidio sam djevojčicu po imenu Sema Abid Rabbo prije sedmicu dana u bolnici El Ariš u Gazi. Iz Gaze je prebačena u Belgiju. Od njenog amidže koji je s njom saznao sam šokantne detalje o onome što se desilo njenoj porodici u Gazi. Došao sam u Gazu i odmah potražio njenog oca. Njenog oca Halida našao sam kako stoji nad ruševinom njihove kuće u Džebaliji. Ovdje nema nijedne jedine kuće koja nije srušena.

Halid je pokazao prstom na mjesto 10 metara pred sobom i rekao “Ovdje su bili tenkovi. Tražili su da izađemo iz kuće. Prvo žene, a onda moje tri kćerke – Sema od 4 godine, Suad od 7 i Emel od 2 godine.

Stali su ispred kuće na kojoj su visile bijele zastave. İz izraelskog tenka izašao je vojnik i upucao svu djecu M16 puškom.

Halidova majka kaže da su izraelski vojnici ostavili djecu da krvare na podu 2,5 sata. Onda su došli Palestinci i odveli djecu u bolnicu. Suad i Emel već odavno su bile mrtve.

 

4-godišnja Sema ostala je živa. Povrijedili su joj kičmu i ne osjeća noge. Doktori koji je liječe u bolnici u Belgiji kažu da vjerovatno više nikad neće hodati.”

Izvor: Haksöz

Roditelji kojima su ubili petero djece odjednom!
U Gazi su izraelski napadi ubili pet kćerki jedne porodice. Najmlađa je imala 4, a najstarija 17 godina. Zvale su se Dževahir, Dunija, Semra, Ikram i Tahrir.

Ubijene su zvjerski u jednoj noći, u porodičnoj kući, dok su spavale. Njihov otac, Enver Balušah, priča: “Spavali smo kada smo čuli užasan zvuk. Zid džamije do nas srušio se na nas. Moja supruga i ja smo spavali u jednoj sobi zajedno sa našom 15-mjesečnom bebom, Muhammedom. U drugoj sobi spavalo je naših 7 kćerki. Bili smo pod ruševinama. Komšije su dotrčale do nas i odvele nas u bolnicu. Tamo smo saznali za smrt naših kćerki.”

Otac Enver je nastavio: “Tražim da se osude vođe neprijatelja. Da je izraelsko dijete ubijeno, cijeli svijet bi bio na nogama. Krv njihove djece je jako vrijedna, a naše djece jeftina. Pozivam slobodan svijet i međunarodne pravne institucije da zaštite našu djecu. Neka ova ubistva i rušenja prestanu više.”

Majka ubijenih djevojčica, Samira Balušah, u bolnici je saznala da su joj kćerke ubijene i trenutno je na terapiji sredstvima za smirenje.
Izvor: Haksöz

Back to top button