Upoznajte doktoricu koja je jučer spasila tri života: Ona je naš ponos

Merima Krušćica
Merima Krušćica

Po povratku sa posla jučer oko 16:10 sati, dr. Merima Kruščica, uposlenica Doma zdravlja Vitez, najmlađi instruktor prve pomoći za vozače u CK Centar – spašava tri života.

Do nesreće je došlo kada je vozač prispao i izgubio kontrolu nad vozilom. Zbrinjava troje povrijeđenih sa jakim krvarenjem, teškom povredom glave, grudnog koša i ekstremiteta. U pomoć pristižu i dva sanitetska vozila DZ Kiseljak.

Svi povrijeđeni prebačeni su na Klinički centar univerziteta u Sarajevu. Doktorica iz Sarajeva uskoro je postala internet senzacija. Svi su željeli da je pohvale i da joj se zahvale na onome što je uradila.

Merima je inače dobro poznato lice u BiH. Dugo godina je aktivna kao fudbalska sutkinja i aktivno radi kao doktor u najboljem ženskom fudbalskom klubu u našoj zemlji: SFK 2000. Aktivan je predavač u Crvenom križu.

Radi i kao doktor u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i drago je lice na fudbalskim terenima širom BiH. Ono što je uradila jučer zaista je bilo sjajno i zaslužilo je veliku pažnju. Ovakve priče želimo gledati i čitati. Merima, ti si naš ponos!

bhdijaspora.net

Back to top button