Frank Lampard se vraća u Chelsea na mjesto direktora, navijači oduševljeni

Jedan od najvjernijih Chelseajevih igrača Frank Lampard najvjerovatnije će se, na oduševljenje navijača, vratiti u londonski klub na mjesto tehničkog direktora umjesto Michaela Emenala, koji se s te funkcije nedavno povukao.

Lampard je nakon završetka svoje igračke karijere u februaru počeo učiti svoj trenerski zanat u mladoj ekipi Chelseaja, pod nadzorom trenera i nekadašnjeg saigrača Jodyja Morrisa, a nedavno je potvrdio da bi volio biti dio kluba.

“Radio sam s Emenalom sedam ili osam godina i njegova uloga u klubu označila je uspješan period u Chelseajevoj historiji. Vjerujem da zaslužuje pohvale. Svi u Chelseaju žele mu sve najbolje u karijeri. Što se mene tiče, ne znam šta reći. Ja sam Chelseajevo dijete, volio bih biti vezan za klub na duži period. Vidjet ćemo”, izjavio je Lampard i tako zagolicao maštu velikog broja navijača.

Uloga tehničkog direktora je slobodna, ali je Lampard otkrio da bi za njega ostvarenje sna bilo da jednoga dana preuzme palicu vođenja Plavaca.

Ipak, ljudi u klubu ga sada pokušavaju uvjeriti u zamijeni Emenala, koji je deset godina bio u službi Romanu Abramoviču, čija je bio desna ruka.

(Izvor: Klix.ba)

Back to top button