Dvoje povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći: Fordom udarili u bankinu i završili u jarku

U saobraćajnoj nesreći koja se u noći sa četvrtka na petak dogodila u mjestu Salakovac, sjeverno od Mostara, povrijeđene su dvije osobe.

FOTO: BLJESAK

FOTO: BLJESAK

U Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona kazali su nam je da je nesreća prijavljena oko dva sata iza ponoći, te da je automobil Ford Monedo sletio s ceste.

Vozač forda je vozeći iz smjera Mostara prema Salakovcu u jednom trenutku, iz još neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad automobilom, izletio s ceste, udario u zaštitnu ogradu i isčupao je, te je vozilo nastavilo kretanje.

Ford se potom, kako javljaju lokalni mediji, vratio na magistralu, prešao obje saobraćajne trake, te s druge strane udario i isčupao saobraćajni znak, da bi se nakon toga zaustavio u jarku pored ceste.

Dijelovi betonskog postolja koji su držali bankinu, te vrata s vozačeve strane automobila su odletjeli na livadu s jedne strane magistrale, a automobil je svoje kretanje završio s druge strane ceste.

Povrijeđni su prebačeni u mostarsku bolnicu, gdje je konstatovano da je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede, dok je druga lakše povrijeđena.

Izvor: Bljesak
Back to top button