Mimo Šahinpašić konačno se oglasio o svojoj bolesti: Ovo je baš tužno

Mimo Šahinpašić
Mimo Šahinpašić

Poznati bosanskohercegovački novinar i voditelj Mimo Šahinpašić prije nekoliko mjeseci se susreo s velikom životnom dramom. Njemu su ponovo dijagnosticirani hronični problemi s bubrezima pa se cijela država uključila u akciju pomoći.

Novac je obezbijeđen za kompletno liječenje u Francuskoj, ali Mimo još uvijek čeka poziv koji će mu život značiti. A znate li šta radi u međuvremenu i kako provodi dane u iščekivanju tog poziva?

Novinari su nedavno susreli Mimu na ulicama Sarajeva i pitali ga o njegovom zdravlju, ali ih je dočekao iznenađujući odgovor. Nije želio otkrivati ništa, bilo mu je jako teško…

”Krv promijeniti mogu, ali svog Želju ne mogu. On ostaje vječno u meni”, rekao je voditelj i novinar aludirajući na svoju veliku ljubav prema Fudbalskom klubu Željezničar. Otkrio je, upitan o svom zdravlju, samo da i dalje ide na dijalizu i kao na iglama čeka poziv iz Grenoblea.

Mimo dakle još čeka poziv iz Francuske i svakodnevno ide na dijalizu. Tužno, zaista tužno. Zato svi trebamo cijeniti zdravlje i brinuti se o njemu. Ništa na svijetu nema važnije. Ni nama, ni našem Mimi. Dabogda nam zdrav bio…

bhdijaspora.net

Back to top button