Edina Islamović i Muhamed Mešanović smrto stradali u saobraćajnoj nesreći u Tojšićima

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M4 u kalesijskom naselju Tojšići život su izgubile dvije osobe.

Kako Infoplus saznaje smrtno su stradali Edina Islamović koja se nalazila u vozilu Golf III kojim je upravljao njen suprug Miralem, te petnaeestogodišnji Muhamed Mešanović iz Masla koji se nalazio u vozilu “Škoda” za čijim upravljačem je bio njegov otac Senaid.

U ovoj nesreći povrede opasne po život zadobio je i Miralem Islamović vozač Golfa III, a povrede o kojim se nisu izjasnili ljekari zadobili su saputnici u njegovom vozilu sin Ajdin, kćerka Ajla i majka Fikreta.

O povredama se nisu izjasnili ni ljekari kada je u pitanju Senaid Mešanović, ali iz izvora u UKC-u saznajemo da je riječ o težim povredama, ali da nije životno ugrožen.

U nesreći je učestvovalo još jeedno vozilo marke “Škoda” koje je završilo na krovu u kanalu, a kojim je upravljao Miralem Majdanović zvani Mire.

Uzrok nesreće nije poznat, a uviđaj su obavili pripadnici PS Kalesija.

Međutim prema tvrdnjama mještana koji stanuju u neposrednoj blizini magistralnog puta gdje se nesreća dogodila uzrok je najvjerovatnije neprilagođena brzina uslovima na putu, odnosno preticanje jednog od vozača na ovoj dionici.

Infoplus.ba

Izvor : Infoplus.ba

Back to top button