Poznat identitet svih stradalih u Tojšićima: Ljekari se još bore za život majke vozača golfa

Autor: J. B.

Epilog stravične saobraćajne nesreće koja se jučer dogodila u Tojšićima kod Kalesije je dvoje poginulih i šestero povrijeđenih. Svi povrijeđeni zadržani su na liječenju u tuzlanskom UKC-u, gdje se ljekari još bore za život jedne osobe.

 

Saobraćajna nesreća u Tojšićima FOTO: INFOPLUS.BA

Saobraćajna nesreća u Tojšićima FOTO: INFOPLUS.BA

U nesreći do koje je došlo oko 17 sati, učestvovala su dva automobila Škoda Fabia i VW Golf 3.

Kako saznajemo, u nesreći su poginuli Edina Islamović, koja je bila suvozačica u Golfu 3 i suvozač iz jedne Škode Fabije 15-godišnji Muhamed M.

U Golfu 3, kako nezvanično saznajemo, pored poginule Edine Islamović, bili su još njen suprug Miralem Islamović, koji je vozio automobil, njihovi maloljetni sin i kćerka, te Miralemova majka Fikreta.

Za volanom jedne Škode Fabije bio je Senaid Mešanović, čiji je 15-godišnji sin poginuo.

Drugu Škodu Fabiju, koja je završila na krovu, vozio je Miralem Majdanović, koji je također povrijeđen.

U UKC-u saznajemo da je u najtežem stanju povrijeđena Fikreta Islamović, koja je smještena u Jedinicu intenzivnog liječenja na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju.

Povrijeđeni dječak nalazi se na Klinici za dječije bolesti, tačnije na Odjelu dječije hirurgije, dok je njegova sestra prebačena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Miralem Islamović, Senaid Mešanović i Miralem Majdanović, vozači tri automobila koja su učestvovala u nesreći, smješteni su na Odjelu opće hirurgije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, svi su u stabilnom stanju, ali će biti zadržani na liječenju.

 

Izvor: Faktor
Back to top button