Salihamidžić ispravio najveću grešku Pepa Guardiole

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine a sada sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ispravio je jednu od najvećih nepravdi u historiji njemačkog velikana.

 

Nakon što je, slobodno možemo reći, legendarni doktor Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt za vrijeme mandata Pepa Guardiole na klupi Bavaraca napustio klub, popularni Braco je jednog od najpriznatijih ortopedskih hirurga vratio na poziciju na kojoj je bio od 1977. pa sve do 2015. godine.

Doktora, koji je ujedno i prvi doktor medicinskog tima aktuelnih prvaka svijeta, po svom dolasku iz kluba je otjerao Pep Guardiola. Sadašnji trener Manchester Cityja smatrao je kako ugledni ljekar ne radi svoj posao dovoljno dobro.

Salihamidžić je Müller-Wohlfahrt vratio u klub nakon što je nedavno poziciju prvog doktora seniorskog sastava napustio Volker Braun. Zvanično je Braun klub napustio jer se želi posvetiti svom pozivu i vlastitoj klinici, dok su npojedini njemački mediji prenijeli kako mu je bivši Zmaj uručio otkaz je nije najbolje dijagnosticirao stanje defanzivaca Jeromea Boatenga i Davida Alabe.

Izvor: Faktor
Back to top button