ŽENA SA LICA MJESTA SVJEDOČI O NOĆAŠNJOJ NESREĆI “Istrčala sam odmah na cestu, strašno šta je bilo!”

Tojšići Kalesija nesreća 12/11/2017 1

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju na magistralnom putu M4 u kalesijskom naselju Tojšići život su izgubile dvije osobe.

Smrtno su stradali Edina Islamović, koja se nalazila u vozilu Golf III, kojim je upravljao njen suprug Miralem, te petnaeestogodišnji Muhamed Mešanović iz Masla, koji se nalazio u vozilu Škoda, za čijim upravljačem je bio njegov otac Senaid.

 

U ovoj nesreći povrede opasne po život zadobio je i Miralem Islamović vozač Golfa III, a povrede o kojim se nisu izjasnili ljekari zadobili su saputnici u njegovom vozilu sin Ajdinkćerka Ajla i majka Fikreta.

Tojšići Kalesija nesreća 12/11/2017 1

Smrtno su stradali Edina Islamović, koja se nalazila u vozilu Golf III, kojim je upravljao njen suprug Miralem, te petnaeestogodišnji Muhamed Mešanović iz Masla, koji se nalazio u vozilu Škoda, za čijim upravljačem je bio njegov otac Senaid.

Tojšići Kalesija nesreća 12/11/2017 1

O povredama se nisu izjasnili ni ljekari kada je u pitanju Senaid Mešanović, ali iz izvora u UKC Tuzla doznajemo da je riječ o težim povredama, ali da nije direktno životno ugrožen.

U nesreći je učestvovalo još jedno vozilo marke Škoda, koje je završilo na krovu u kanalu, a kojim je upravljao Miralem Majdanović zvani Mire.

– Istrčala sam odmah na cestu i pokušala spasiti povrijeđene osobe. Pored mene je bio i moj prvi komšija. Izvukli smo jednu ženu koja je imala polomljene noge, te jednog mladića, rodom iz sela Masle, koji je nažalost preminuo. Krenula sam dalje i onda sam ugledala povrijeđenu djevojčicu. Uhvatila sam se za glavu, nisam jednostavno mogla dalje, izjavila je Hanifa Smajić, koja živi nedaleko od mjesta gdje se nesreća dogodila.

UZROK NESREĆE nije poznat, a uviđaj su obavili pripadnici PS Kalesija.

Međutim prema tvrdnjama mještana koji stanuju u neposrednoj blizini magistralnog puta gdje se nesreća dogodila uzrok je najvjerovatnije neprilagođena brzina uslovima na putu, odnosno preticanje jednog od vozača na ovoj dionici, javlja Infoplus.

DAN ŽALOSTI. Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić proglasio je ponedjeljak, 13.11.2017. godine, Danom žalosti na području cijele općine zbog pogibije četiri osobe.

Dan žalosti treba biti obilježen spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i ne bi trebalae biti emitirana muzika u ugostiteljskim objektima, dok elektronski mediji s područja općine Kalesija svoje programske šeme trebaju prilagoditi Danu žalosti.

 

Infoplus

Back to top button