Juniorska reprezentacija BiH izborila Elitni krug kvalifikacija za EURO

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-19) u trećem kolu kvalifikacija za EP, savladala je Andoru sa 2:1, čime su izborili plasman u elitni krug kvalifikacija.

 

IMG_20171108_145028-681x454

Izabranici Tonija Karačića, opradvali su ulogu favorita u ovom duelu. U prvom poluvremenu imali smo više od igre, posjed lopte, nekolio dobrih prilika, ali otpor Andore slomili smo u 41. minuti golom Čatića za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Početkom nastavka vidjeli smo dosta uzbuđenja. Prvo je u 53. minuti Čeliković sa bijele tačke pogodio sa 2:0, da bi dvije minute kasnije bio dosuđen penal za Andoru, a siguran realizator je bio Fernandez sa 2:1.

Nakon iznenadnog gola Andore, naši momci su stvorili još nekoliko prilika, no u završnici nismo imali sreće. Ipak, do kraja je ostalo 2:1 čime smo osigurali plasman dalje. Od 79. minute, Andora je igrala sa deset igrača nakon isključenja Grau Sampera.

U drugom meču naše grupe, Francuska si Gruzija su remizirale 1:1, čime su Francuzi zacementirali prvo mjesto u grupi, dok će naši momci u elitni krug kvalifikacija sa drugog mjesta.

Andora: Iker, De Pablos, Garcia, Del Castilo, Pelfort, Fernandez, Roberto Rebelo, Grau Samper, Alavedra, Sans Brial, Torres.

Bosna i Hercegovina: Kovač, Gazibegović, Čeliković, Sadiku, Danilović, Smajić, Šabanadžović, N. Hadžić, B. Hadžić, Čatić, Šabanović.

(Bportal.ba/Sportske.ba)

 

Back to top button