Snijeg, tuga i suze: Kalesija se oprostila od 20-godišnjeg Halila Zahirovića

Dvadesetogodišnji Halil Zahirović danas je ukopan u rodnim Saračima u Kalesiji, na lokalnom mezarju Zaseok, uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja i rodbine. U smrt jer otišao prerano, sa djevojkom koju je volio, a koja će biti ukopana sutra u rodnom Seljublju nadomak Tuzle.

 

1000_1510668658halil-zahirovic-dzenaza_(7)

Halil i Asmira Smajić su bili u romantičnoj vezi posljednje četiri godine, a zajedno su išli i u Mješovitu srednju školu u Kalesiji. Kako saznaje Oslobođenje od Halilovog dadjže Nijaza, koji je na posljednji sestrićev ispraćaj došao iz Austrije, gdje živi posljednjih nekoliko godina, dvoje mladih se spremalo za vjenčanje.

“Njih dvoje su već dogovorili detalje oko svadbe, trebali su se vjenčat uskoro, i čekali su samo još da se njen otac vrati s terena i da saopšte i roditeljima. Sudbina je htjela da, eto, ne dočekaju brak”, kazao je Nijaz.

Podsjećamo, Halil i njegova 20-godišnja djevojka u subotu uvečer oko 22 sata poginuli su u kalesijskom mjestu Kazan Vir na lokalnom putu Kalesija – Gojčin. U još vijek nerazjašnjenim okolnostima golf “dvojka” kojeg je Halil posudio od prijatelja sletio je s ceste i neposredno kod mosta “Sead Džafić” završio u rijeci Spreči.

Međutim, kako saznajemo od bližih članova porodice, golf se nije kretao prije nego je završio u Spreči, nego je bio parkiran pored puta, te je samo kliznuo u Spreču. Navodno, golf je kad je izvučen iz rijeke bio u brzini, a bila je podignuta i ručna kočnica, a u rijeci je završio zbog klizanja zemljišta pored puta. Lokalitet na kojem se to desilo bio je poznat među mladima iz tog kraja, koji su se tu vrlo često okupljali i družili. Tu noć osim Halila i Asmire, na njihovu žalost, nikog drugog nije bilo.

Halila je danas ispratio i njegov najbolji drug Miki, koji posljednjih nekoliko godina radi u Švicarskoj, a koji se s Halilom redovno čuo svaki dan putem video poziva.

“Čuli smo se i te subote u toku dana, a dogovorili smo se da se čujemo i uvečer. Ja sam ga zvao u 11 uvečer, kako smo se i dogovorili, ali nije se javljao. Zvao sam ga i ujutro, ali ništa, pa sam pomislio da je otišao negdje na vikendicu. Ni sanjao nisam da ga više neću nikad vidjeti”, kazao je Miki.

Tijela dvoje mladih, koji se vjerovatno zbog siline udara nisu uspjeli izvući iz automobila koji je tonuo, pronašli su mještani tek ujutro, koji su u rijeci spazili potpuno potopljeni zlatnožuti golf dvojku.

1000_1510668655halil-zahirovic-dzenaza_(6)

(Bportal.ba/Oslobođenje/Foto: Faktor)

 

Back to top button