Čanak: Spreman sam da priznam da Kosovo nije u Srbiji

Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je prije nekoliko mjeseci da je Kosovo priznato kao nezavisna država i da više nije u sastavu Srbije, i dodao da interesi zemlje traže da se “suočimo sa činjenicama”.

“Problemi sa kojima se Srbija suočava su veliki, brojni i traže od nas da preuzmemo odgovornost za odluke koje moramo donijeti. Priznati faktičku nezavisnost Kosova je jedna od takvih odluka. U ime mira na Balkanu, evropske budućnosti Srbije i istorijskog pomirenje dva naroda izražavam svoju spremnost da takvu odluku i podržim”, naveo je Čanak u pisanoj izjavi.

Lider LSV je dodao da, za razliku od drugih srpskih političara, on ne želi da učestvuje u politici koja mitovima daje prednost u odnosu na stvarnost i koja bježi od činjenica, ma koliko da su one neprijatne.

“Priznati ovu činjenicu znači navući na sebe bijes. Ignorisati je znači nastaviti sa politikom čeonog sudara sa stvarnošću.Možemo se i dalje oportunistički zaklanjati iza floskula o južnoj srpskoj pokrajini, ali ozbiljnost i odgovornost pozicije za koju se kandidujemo zahtjeva od nas da prestanemo sa svakim daljim samozavaravanjem”, dodao je Čanak.

(Vijesti.me)

Bosna PRESS

Back to top button