Generalni sekretar SDP-a zbija šale na društvenim mrežama povodom trovanja krava porodice Herceglija

Kada je Saff prije nekoliko dana objavio vijest o nacionalno motivisanom zločinu trovanju krava povratnika Nedžada Herceglije u Rogatici, prvi je reagovao federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, kazavši da će njegovo ministarstvo obnoviti stočni fond i dodatno opremiti gazdinstvo porodice Herceglija.


Irfan-Čengić-Old-Traford

Čin ministra Ramića bio je izuzetno važan, kao izraz konkretne solidarnosti prema, u tom trenutku, usamljenim i nezaštićenim povratnicima, koji su bili izloženi napadu. Stati u zaštitu povratnika predstavlja samu suštinu institucija države. Time je Ramić osvjetlao lice bh. politike, piše portal Saff.

Drugo, tamnije lice, ili bolje reći naličje, povodom ovog slučaja pokazao je generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH Irfan Čengić, koji je slučaj trovanja krava porodice Herceglija iskoristio kao povod za zbijanja neukusnih šala na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

Čengić je na Facebooku napisao “Ministar Ramić obećao pomoći povratničkoj porodici kojoj su otrovali krave. Isti onaj ministar koji je u Srebrenici dijelio bolesne krave. #SDAlogika”. Ovakvo sramno ismijavanje podržali su Čengićevi prijatelje ostavljenem reakcija podrške ispod njegovog komentara.

Irfan-Č.-facebook

Dakle, u trenutku kada svi razumni ljudi izražavaju solidarnost sa porodicom Herceglija, koja je bila žrtva mržnje, Čengić sitnodušno pokušava profitirati tako što je pokušao neukusno iskoristiti nesreću Nedžada i Hajre Herceglije kako bi ismijao plemenitu reakciju ministra Ramića. Aferim!

Naravno, u svojoj želji da drugom nanese štetu, Čengić prešućuje činjenicu da je ministar Ramić podijelio više od 1.200 krava povratnicima, a da ih se samo nekoliko razboljelo tokom transporta što se često dešava i nije greška Ministarstva, kako su pojašnjavali tom prilikom stručnjaci s Veterinarskog fakulteta. Međutim, ne interesuje Čengića transport 1.200 zdravih krava, niti mišljenje veterinara, a najmanje ga interesuju stotine povratnika koji žive od stoke, koju im je dodijelilo Ramićevo ministarstvo.

Plata Irfana Čengića, kao generalnog sekretara SDP-a i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad, “pojede” svaki mjesec budžetskog novca u vrijednosti od nekoliko krava, a doseg njegovih političkih aktivnosti proteže se od Baščaršije do Vječne vatre, i samo mu lični bezobrazluk dopušta da zbija neduhovite šale povodom trovanja krava povratnika u Rogaticu, a na račun ministra Ramića, koji je, za razliku od SDP-ovog genseka, svakodnevno sa bošnjačkim povratnicima u RS-u.

Što se tiče Čengićevih posjeta terenu, on se pohvalio prije neki dan posjetom stadionu Old Traford u Engleskoj, odakle je, kako su primijetili neki mediji, “poslao poruku solidarnosti gladnom narodu”.

(Bportal.ba/Saff)

Back to top button