Izgladnjivala dijete da bi dobila pomoć, pa trošila na luksuz

Ruskinja Ljubov Korotkova, koja je bila skrbnica Valeriju Kondurovu, izgladnjivala je dijete kako bi dobivala socijalnu pomoć. Optužili su je da je osam godina dječaku davala mizerne količine hrane, uglavnom zobenu kašu i ribu, samo kako bi uvjerila ljekaru da ono ima rijetku bolest.

U dobi od 11 godina mali Valerij imao je tek 12 kilograma, a bio visok tek nešto više od 100 centimetara što je primjerenije duplo mlađem djetetu. U toj dobi i dalje je nosio odjeću koju je imao u sirotištu, prije nego su ga udomili, a tada mu je bilo samo tri godine,

– Ljubov ga je izgladnjivala, davala mu je i lijekove koje su izazivali bolove u trbuhu. Prevarila je ljekare i dijete registrirala kao hendikepirano, priopćio je sud.

Bešćutna žena na taj način stekla je oko 20.000 funti, što od države, što od dobrotvornih organizacija. Sav taj novac trošila je na luksuz i vlastite užitke, piše Daily Mail.

Svoje postupanje uspjela je sakriti od supruga, a dijete nije slala niti u školu jer ga je, navodno, podučavala kod kuće.

Sada se suočava s optužbom za namjerno nanošenje štete zdravlju djeteta što je može odvesti u zatvor na 10 godina.

Mali Valerij dobro se oporavlja.

(Izvor: 24sata.hr)

Back to top button