OCA MORALI DONIJETI NA ISPRAĆAJ: Asmira (20) ukopana je u rodnom Seljublju (FOTO)

Dvadesetogodišnja Asmira Smajić, koja je u subotu uvečer poginula u automobilu zajedno sa Halilom Zahirovićem, ukopana je u rodnom Seljublju, uz prisustvo mnogobrojnih prijatelja i rodbine. U smrt je otišla držeći se za ruke sa Halilom, dečkom s kojim je bila u vezi posljednje četiri godine i za kojeg se imala namjeru udati.

Asmira i Halil su se poznavali još od srednje škole, kada je i počela njihova ljubav. Kako nam je izjavio Asmirin amidža Husein SmajićBog je imao druge planove za njih dvoje, koji nisu bili ovozemaljski.

– Bili su zlatna djeca, Asmira je bila najbolje dijete koje se moglo poželjeti. I voljela je Halila, trebali su se i uzet. Kažu da su ih našli u autu kako se drže za ruke, a Halil je pokušavao da razbije staklo na njenoj strani, da se makar jedno od njih izvuče, kroz suze nam je ispričao gospodin Smajić.

Asmira Smajić dženaza

 

Dženaza je bila u kalesijskom mjestu Seljublje, nedaleko od Tuzle, uz prisustvo nekoliko stotina ljudi. Majka Samira nije mogla napustiti kuću, a oca Muzijeta, držeći ga ispod pazuha, donijela su dvojica komšija.

– Majka i otac su u šoku, i dalje ne mogu da vjeruju da nema njihove Asmire. Srca su im prepukla od toge, tužno će Husein prije nego što će dženaza biti klanjana.

Podsjećamo, Asmira i Halil, odboje dvadesetogodišnjacipoginuli su u subotu uvečer oko 22 sata u kalesijskom mjestu Kazan Vir na lokalnom putu Kalesija – Gojčin. U još vijek zvanično nerazjašnjenim okolnostima golf “dvojka” kojeg je Halil posudio od prijatelja sletio je s ceste i završio u rijeci Spreči.

Međutim, kako doznajemo od bližih dviju porodica, golf se nije kretao prije nego je završio u Spreči, nego je bio parkiran pored puta, te je samo kliznuo u Spreču. Navodno, golf je imao podignutu ručnu kočnicu kad je izvučen iz vode, a mjenjač je bio u brzini, te pretpostavljaju da je auto u rijeci završilo zbog klizanja zemljišta pored puta, gdje je automobil bio parkiran.

oslobodjenje

Back to top button