Turska je priznala Kosovo pa nije bilo povišenih tonova prema Erdoganu, osim Dačićevog urlanja

 Turska je priznala Kosovo pa nije bilo povišenih tonova prema Erdoganu, osim Dačićevog urlanja
Predsjednik Nove stranke Zoran Živković ocijenio je da je želja Bakira Izetbegovića da BiH prizna Kosovo potpuno nebitna i da neće promjeniti status Kosova, niti odnos Srbije prema tom problemu, niti odnos Prištine prema Beogradu.

“To je neostvarivo ako se s tim ne slože i druga dva člana Predsedništva. Tako da je njegova izjava da on misli da Kosovo treba da bude priznato kao nezavisna država njegova lična izjava koja sigurno ne doprinosi stvaranju mira u BiH. Sa druge strane, njegova želja za priznanje Kosova je potpuno nebitna za bilo šta što ima veze sa Kosovom, sa Srbijom ili sa Kosovom i Srbijom zajedno”, naveo je on.

Živković je kazao da “dizanje galame i prašine” i hitna sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost predstavlja “još jednu operetsku predstavu Aleksandra Vučića kako bi se on ponovo pokazao kao spasilac Srbije”.

“Vreme je da se vratimo u nešto što ima smisla. Ako je izjava Izetbegovića tako opasna, onda je trebalo da bude slična reakcija i kada je Erdogan bio gost u Beogradu, jer je Turska, da obavestim Vučića, priznala Kosovo, a BiH nije. A Turska jeste pa nisam čuo nijedan povišen ton, osim arlaukanja ministra inostranih poslova koji je pokušavao da nešto peva turskom predsedniku”, kazao je Živković.

(Vijesti.ba)

Back to top button