(FOTO, VIDEO) NEVIĐENI SKANDAL: Albanski pevač spotom razbesneo celu Srbiju! Medveđu smestio u Veliku Albaniju!

Pevač iz Prištine Arijan Aguši poznatiji kao “GOLD AG” snimio je pesmu o Medveđi, kao i spot u ovom mestu na jugu Srbije, prozivajući ga delom Velike Albanije. Čelnici ove opštine tvrde da je reč o očiglednoj provokaciji.

 

Kako prenosi Jugmedia, u svojoj pesmi, za koju je spot snimio u centru Medveđe i u pojedinim delovima Prištine, ovaj tridesetjednogodišnji pevač, inače rodom iz Preševa, peva o tome kako je Medveđa uvek bila deo i da će ponovo biti deo Velike Albanije.

 

 

“Sve lepote sveta što sam video nisu kao moj prag, moja Medveđa… Svaki put kada je moj tata spalio prag od Medveđe do Sandžaka, tako su i albanski Albanci nestali sa zemljine površine, mrtvi od tuge zbog nenakvog šljama…“, deo je prevoda ove pesme u kojoj pevač sniva o Velikoj Albaniji.

 

On u spotu stoji ispred samog ulaza u zgradu Opštine Medveđa i na kraju se budi iz sna, razočaran što ova opština još uvek nije deo albanske zemlje.

 

Njegovi fanovi i pratioci na društvenim mrežama ostavili su na hilajde komentara podrške ovom umetniku za koga kažu da je „jedini koji dodiruje teme o tome gde Albanci žive i stoje“ i da ih je ovom pesmom „častio“ i upoređuju ga sa muslimanskim bogom.

 

 

Nadležni da reaguju

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić ocenjuje da je reč o provokaciji i da je od nadležnih organa dobio informaciju da se ispituje ovaj slučaj.

 

FOTO: OPŠTINA MEDVEĐA

 

U lokalnoj smaoupravi kažu da je sporno i kada je ovaj video spot u centru Medveđe snimljen i pretpostavljaju da je reč o vikendu kada na ulicama ima malo ljudi.

 

Ovaj spot zapalio je i deo albanske populacije u Medveđi i Sijarinskoj Banji koji pevaču ostavljaju komentare podrške na društvenim mrežama.

 

Podsetimo, ovo nije prvi put da pevač iz Prištine izazove buru u javnosti povodom neke pesme. Naime, on je pre dve godine objavio spot i pesmnu pod nazivom “Puška slobode” koja je izazvalna uznemirenost među Srbima na Kosovu i Metohiji.

 

On je tada u spotu objavljenom na društvenim mrežama i Jutjubu prikazao kako pripadnik takozvane OVK navodno ubija srpske policajce s leđa, a posle “hrabre” likvidacije gazi ih i uzima im oružje, a spot je  ubrzo i  uklonjen sa svih društvenih mreža.

 

 

(Kurir.rs

Back to top button