Samp je hit, Juventusova imperija puca! Velikani, šaljite koverte za ove momke (VIDEO)

Šampion pao protiv fenomenalne čete Marka Đampaola, Inter večeras napada drugo mesto

Niti je pobeda Sampdorije nad Juventusom prvorazredna senzacija, niti je Stara dama tako moćna da okrene kad god hoće. Sampdorija je hit sezone u Seriji A, a snagu poletne čete sjajnog stručnjaka Marka Đampaola je danas osetio i šampion. U sjajnoj atmosferi na Luiđi Ferarisu, Samp je hrabrom i napadačkom igrom razbio Juve sa 3:2. Do 90. minuta je bilo 3:0…

Juvetnus ne deluje tako moćno kao prethodnih sezona. Imperija polako počinje da puca i ako Alegri nešto uskoro ne promeni, Napoli bi mogao da bude nedostižan. Već sada Napolitanci imaju četiri boda prednosti, a Juventus u naredna tri kola igra derbije protiv direktnih konkurenata Napolija i Intera. Miriše na fenomenalnu sezonu u Seriji A!

Alegri se kockao, odmorio BufonaBarzaljija i Dibalu, ali je morao da uvede Argentincakada je video da Sampdorija ne pokazuje znake slabosti. Juve je imao dve šanse u prvom poluvremenu, tražio i penal kada je lopta pogodila u ruku Strinića, ali je isto tako počašćen kada je sudija „zaboravio“ da pokaže drugi žuti Bernardeskiju.

U drugom poluvremenu – rapsodija Sampdorije!

Bernardeski je očajno reagovao posle centaršta Kvaljarele, a snažni Zapata oduvao Lihtštajnera u skoku i pogodio pod prečku. Juve je krenuo svim silama napred, Iguain je upropastio sjajnu kontru, a ojnda je stigla kazna. Nova zvezda italijanskog fudbala LukasToreira je pokazao kakav top ima u nozi i u svom stilu je sa 20 metara poslao neodbranjiv hitac u mrežu Juventusa. Toreira je predvodnik nove generacije Sampovih zvezda, sledećeg leta će prštati ponude za njega, Berežinskog, Prata, Linetija, Zapatu, Ferarija…  Ovaj poslednji je zakucao završni ekser u Juventus. Posle sjajne povratne KvaljereleFerari je sa peterca postavio konačnih 3:0. Na kraju je Juve uspeo u nadokandi vremena da postigne dva gola preko Iguaina Dibale i unese dramu u poslednjem minutu utakmice, ali bilo je kasno…

 

 

Sampdorija je neverovatna na svom terenu ove sezone – 5/5! Juventus je u problemima, sledi težak raspored…

Nešto bolje sreće je bio drugi torinski klub. Ako se to može nazvati srećom… MihajlovićevTorino je odigrao samo 1:1 na svom terenu protiv Kjeva koji obožava ove utakmice u kojima je autsajder. gosti su poveli golom Hetemaja koji je tom prilikom možda napravio i faul nad Di Silvestrijem, a posle toga je usledila totalna ofanziva Torina. Slika viđena mnogo puta do sada… Loša odbrana ih košta primljenog gola, a onda bezglavo jurišaju napred.

Izjednačili su na vreme kada je Bazeli postigao lep gol glavom posle pola sata igre i delovalo je da idu ka preokretu. Imali su idealnu šansu u 73. minutu kada je Belotiiznudio penal. Napadač Torina je preuzeo odgovornost, ali ga je veteran Sorentinopročitao. U poslednjih nekoliko minuta je Toro imao igrača više kada je isključen Radovanović, ali uzalud. Remi je svakako neuspeh za Mihajlovićev tim.

Uskoro opširnije…

ITALIJA 1 – 13. KOLO:

Subota
Roma – Lacio 2:1 (0:0)
/Peroti 49 penal, Najngolan 53 – Imobile 72 penal/

Napoli – Milan 2:1 (1:0)
/Insinje 34, Zjelinski 74 – Romanjoli 90+2/

Nedelja
Krotone – Đenova 0:1 (0:1)
/Rigoni 11/

Benevento – Sasuolo 1:2 (0:0)
/Armenteros 65 – Matri 57, Peluzo 90+4/

Sampdorija  – Juventus 3:1 (0:0)
/Zapata 52, Toreira 71, Ferari 79 – Iguain 90+1/

SPAL – Fjorentina 1:1 (1:0)
/Paloski 43 – Kjeza 80/

Torino – Kjevo 1:1
/Baseli 33 – Hetemaj 14

Udineze – Kaljari 0:1 (0:0)
/Žoao Pedro 55/

20.45: (1,65) Inter (3,80) Atalanta (5,50)

Ponedeljak
20.45: (2,85) Verona (3,20) Bolonja (2,55)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

Back to top button