Pojeo janjetinu u Jablanici i pobjegao: Konobar ga jurio do Banja Luke

Gost iz Metkovića je stigao u restoran u Jablanici u ponedjeljak oko 22.30 sati i naručio janjetinu i pivo.
Kada je završio s obrokom, prema tvrdnji vlasnika lokala koji je pregledao nadzornu kameru, rekao je konobaru da mora otići svog automobila koji je bio parkiran ispred, kako bi uzeo novčanik da plati, što mu je konobar i odobrio.

Nakon toga, gost je odmah sjeo u auto i počeo bježati, piše portal Sarajevo365.com.

Kako Sarajevo365.com otkriva na osnovu priče djelatnika, njihov kolega vidjevši da gost bježi, a da nije platio, odmah je sjeo u svoj BMW i počeo da ga juriti, jer je zapamtio da mu je taj isti gost dok je jeo, slučajno rekao kako putuje za Banja Luku.

Spomenuti konobar vjerovatno nije ni slutio da će morati da voziti sve do ulaza u Banja Luku gdje ga je sustigao uz pomoć policije, koju je zvao uz pomoć mobitela tijekom vožnje.

”Plašio sam se da mu se što ne dogodi, on je moj ponos, a situacija je bila opasna, znate voziti tako brzo sve do Banja Luke nije baš mala stvar, ali on je takav, ne voli nepravdu”, rekao je za portal Sarajevo365.com njegov brat koji također radi u ovom lokalu, i dodao da se radilo o računu u vrijednosti od 32 KM.

”Imao sam ga želju natjerati da povrati, ali mi policajci nisu dali”, kazao je Bašić.
Prema dostupnim informacijama, gost prevarant je rekao policajcima da nije htio platiti jer je meso bilo hladno, ali je ipak zadržan u policijiskoj potaji u Banja Luci radi daljnje obrade, iako je kasnije čak i ponudio 50 KM ”samo da se sve završi”.

Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog djela te ih stoga ne treba shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna.

(www.jabuka.tv)

Back to top button