VIDEO/FOTO Pomoć iz Kalesije: Vlasnici fabrike “Izazov” donirali namještaj porodici Herceglija iz Rogatice

Kalesijska Fabrika namještaja “Izazov” danas je donirala namještaj porodici Nedžada Herceglije, iz naselja Bjelogorci kod Rogatice.


izazov-zajedno

Ova povratnička porodica je nedavno u žižu javnosti dospjela nakon što su im otrovane tri krave, a javnost je tada upoznata i sa drugim problemima s kojima se Herceglije suočavaju.

Esad Jakubović, vlasnik ugledne kalesijske fabrike “Izazov”, kao društveno odgovorne kompanije, odlučio je pomoći ovoj povratničkoj porodici. Tako su danas, zaposlenici ove fabrike, uručili Herceglijama potreban namještaj.

-U ime moje porodice i moje lično ime, od srca se zahvaljujem ovim dobrim ljudima. Svi smo sretni zbog ove vrijedne donacije, a radost je još veća zbog činjenice da je došla u ovim trenucima. Donatorima i njihovoj fabrici želim puno sreće u budućem radu, poručio je Nedžad Herceglija, koji u Bjelogorcima živi sa suprugom i četvero djece, te se bavi stočarstvom.

Inače, fabrika “Izazov” je osnovana 1996. godine i danas je jedna od najprepoznatljivijih kompanija u Kalesiji i Tuzlanskom kantonu. Trenutno zapošljava oko 120 radnika, među kojima je i veliki broj povratnika.

Svoje proizvode, pored domaćeg tržišta, izvozi i u zemlje regiona, ali i Evropsku uniju.

(S.H./Bportal.ba)

Back to top button