Rakitić: Ne mogu reći da Messi 100 posto ostaje u Barceloni

Rakitić: Ne mogu reći da Messi 100 posto ostaje u Barceloni
Ivan Rakitić zabrinuo je navijače Barcelone.

U intervjuu za madridski As, na pitanje “Razumijete li brigu navijača zato što Messi nije potpisao novi ugovor?” odgovorio je:

“Na mogu reći da Messi 100 posto ostaje u Barceloni. Znam da navijači žele vidjeti fotografiju kako se rukuje s predsjednikom i potpisuje ugovor. I ja bih to htio. Neopisivo nam je važan i toliko toga je još pred nama, ali zajedno s njim.”

Messijevo odbijanje da potpiše novi ugovor već duže opterećuje Barcelonu. Njezinom najboljem igraču aktuelni ugovor ističe na kraju juna sljedeće godine, dakle za samo sedam mjeseci. Ako u sljedećih 40 dana ne potpiše novi ugovor s Barcelonom, svaki zainteresirani klub ima pravo stupiti u izravne pregovore s Messijem, koji bi mogao na kraju sezone otići u novi klub bez odštete, kao slobodan igrač.

Još se ne zna hoće li Messi 31. rođendan proslaviti napuštanjem kluba u kojem je od 2000. Ali, činjenica je da se ne slaže s predsjednikom Bartomeuom. Odbijanje da potpiše novi ugovor i posebno da to napravi uz prisutnost novinara i snimatelja, tumači se Messijevom željom da prvom čovjeku kluba pred javnošću ne da zasluge za ono što navijači najviše žele. Bartomeuu bi, dakako, najveća pobjeda bila da za vrijeme njegovog mandata najbolji igrač u historiji Barcelone potpiše “doživotni” ugovor.

 

(Vijesti.ba)

Back to top button