Bakir Izetbegović čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine

– Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

 

bakir izetbegovic08

– Na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu, 25. novembra 1943. godine, Bosna i Hercegovina definisana je kao država njenih građana i ravnopravnih naroda. Tim činom potvrđena je državnost Bosne i Hercegovine. Strpljivo gradeći suživot među ljudima, njegujući različite kulture, pretvarajući razlike u komparativne prednosti, Bosna i Hercegovina je u svojoj hiljadugodišnjoj historiji, uprkos teškim iskušenjima, uspjela da sačuva i održi svoj duh i specifičnost – navodi se u čestitki.

Dodaje se da Bosnu i Hercegovinu, uz sve otpore, “postepeno gradimo kao sigurnu i prosperitetnu državu, u kojoj se poštuju ljudska i svaka druga prava, koja je snažno usmjerena integraciji u Evropsku uniju i NATO”.

– Na svima nama je da se za takvu BiH u budućnosti borimo još jače, kako bismo ljudima u ovoj zemlji osigurali jasnu perspektivu i vratili im dostojanstvo koje zaslužuju. Čestitam vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine – ističe se u čestitki člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Bportal.ba)

 

Back to top button