Džanan Musa o reprezentaciji: Briga me ko je kakve vjere, mi se zajedno borimo za vas i naše porodice!

Džanan Musa je sadašnjost i budućnost bh. košarke.

Vanserijski talenat je dao opširan intervju za Sportske Novosti u kojem je naravno bilo riječi i o reprezentaciji BiH.

“Svi mi volimo svoju zemlju, vi volite vašu, ja svoju. Ali BiH je jako neuređena zemlja. Nakon što smo osvojili zlato, niko osim mene nije ništa dobio. Meni taj stan i ne treba bilo bi bolje da su ga dobili momci koji nemaju, oni u teškoj situaciji. Onda se priča okrenula na drugu stranu, krenula se pitanja: ‘šta će Musi stan kad će ga ionako zaraditi’, dok se silna obećanja nisu ni ispunila”, kazao je Musa o trenutnoj situaciji u našoj zemlji, a zatim se osvrnuo i na nacionalni tim.

“U BiH je dodatni problem što imaš tri naroda pa svi čekaju priliku da poderu nekog na drugoj strani. Odličan sam prijatelj s Nemanjom Gordićem i Andrijom Stipanovićem. Niko od nas ne gleda ko je i šta je onaj drugi. Kad smo u reprezentaciji, tamo smo zato što smo najbolje što BiH ima. I zašto bi me onda zanimalo ko je Srbin, ko Hrvat, ko Musliman. Mi se borimo zajedno za sebe, svoje porodice, navijače…”.

Govorio je i o selektoru Dušku Vujoševiću za kojeg ima samo riječi hvale.

“Vujošević je isti u reprezentaciji i, kako mi drugi igrači govore, u klubu. Svi se striktno moraju držati pravila, on je jedini šef, ne dopušta da mu se iko miješa u posao, tako bi uostalom uvijek trebalo biti”.

Otkrio je kako do sada sa sjajnim sturčnjakom nije imao konfliktnih situacija.

“Nisam bio bilu, ali i zato što sam znao kod koga idem. Dovoljno je otvoriti YouTube, ukucati njegovo ime i vidjeti šta te čeka. Teškoj je s Vujoševićem i uči u konflikt, on vas preduhitri. Može se s njim razgovarati, ali nervozne reakcije i odgovori nisu dopušteni. I Vujošević je zaslužan za moje dobre igre, svi govore da treba mlađim dati šansu za igru, ali rijetki to ispoštuju u praksi”, rekao je Musa.

(Izvor: Sportske.ba)

Back to top button