U saobraćajnim nesrećama u BiH za 12 sati poginule četiri osobe

Za tačno 12 sati, od sinoć u 19.55 do danas u 7.55, u tri saobraćajne nesreće na bh. putevima poginula su četiri lica, uključujući i Ahmeda Muratovića, sina Hasana Muratovića, bivšeg načelnika opštine Živinice, odnosno aktuelnog SDP-ovog poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, pišu Nezavisne novine.

FOTO: Nezavisne novine
Crni niz počeo je u nedjelju naveče u mjestu Radešine, opština Konjic, gdje je za volanom očevog golfa 2 poginuo tridesetšestogodišnji vatrogasac Adem Demirović. Kobnih momenata golf se sudario sa kamionom, za čijim volanom je bio I.M. (38) iz Novog Grada.

“Riječ je o našem kolegi kojeg ćemo pamtiti samo po najboljem. U pitanju je uzoran radnik, koji je bio profesionalni vatrogasac pet-šest godina. Nije bio oženjen. Kobnih momenata vraćao se kući sa vikendice. Podletio je pod kamion”, rekao je za “Nezavisne” ožalošćeni Demirovićev kolega.

U žalosti su i mještani Živinica, gdje su u slijetanju pasata ugašena dva mlada života. Stradali su rođaci Enes (21) i njegov vršnjak i prezimenjak Ahmed Muratović, sin bivšeg načelnika Živinica.

Ahmed Muratović se godinama bavio košarkom i bio je član juniorske ekipe tuzlanskog KK ABC basket, a kolege ga opisuju kao ljudinu i nekadašnjeg vrsnog sportistu, koji je sportsku karijeru ostavio po strani kako bi završio fakultet u Sarajevu.

Rođaci Muratovići život su izgubili danas oko 2.30 u mjestu Đurđevik, opština Živinice.

Pasat je vozio Enes, koji je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u betonsku ogradu i sletio. Poginuli su on i suvozač Ahmed, dok je njihov šesnaestogodišnji saputnik povrijeđen i zadržan na liječenju.

Ta nesreća dogodila se na krivini gdje je do sada zbog nepreglednosti poginulo najmanje 20 osoba. Vatrogasci su tijela stradalih mladića satima izvlačili iz auta.

Četvrta tragedija desila se danas u 7.55 u bijeljinskom mjestu Čađavica. Poginula je Snežana Poštić (53) iz Trnjaka, kod Bijeljine, koja je bila suvozač u polu, a kojim je upravljala njena tetka Gordana Poštić (66).

Polo se sudario sa BMW-om, za čijim volanom je bio Đ.P., a oba vozača su povrijeđena i prevezena u Medicinski centar Bijeljina.

(Bportal.ba/NN)

Back to top button