Ibrahim Šehić golman s najviše odbrana u dosadašnjem toku Lige prvaka

Ibrahim Šehić golman s najviše odbrana u dosadašnjem toku Lige prvaka
Golman Qarabaga i nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić nakon pet odigranih susreta u okviru Lige prvaka na svom kontu ima najviše odbrana.

Bivši golman Željezničara u dosadašnjem takmičenju skupio je 27 odbrana te se nalazi na prvom mjestu po broju intervencija, a na drugom mjestu nalazi se golman Maribora Jasmin Handanović koji je skupio 25 odbrana.

Nakon njih, na trećem i četvrtom mjestu nalaze se Igor Akinfeev iz CSKA i Andriy Pyatov iz Shakhtara sa po 24 odbrane, dok je golman Tottenhama Hugo Lloris skupio 22 odbrane.

No, veoma bitno za napomenuti jeste činjenica da se na vrhu ove statistike gotovo uvijek nalaze golmani koji brane u slabijim ekipama, ali to svakako ne umanjuje činjenicu da je Šehić čak 27 puta uspio zaustaviti protivničke igrače.

Najviše pohvala na račun Šehića stiglo je nakon meča protiv Atletico Madrida u kojem je on skupio čak devet odbrana.

Njegov Qarabag u posljednjem šestom kolu očekuje gostovanje kod Rome u Rimu, a Vučici je potrebna pobjeda kako bi osigurali prolaz u sljedeću rundu ovog takmičenja.

Šehićev tim nakon pet odigranih susreta ima dva osvojena boda i to oba protiv Atletico Madrida, a u dosadašnjem toku Lige prvaka primili su 13 pogodaka, od kojih je čak deset postigao Chelsea.

 

(Vijesti.ba / Klix.ba)

Back to top button