Liga prvaka: Roma na krilima Džeke do prvog mjesta u grupi

Kako je počelo dobro je završilo. Odigrano je prvih osam utakmica posljednjeg kola grupne faze Lige evropskih prvaka, nakon čega su poznata imena osam učesnika osmine finala.

Džeko je kreirao Perottiju priliku za odlučujući gol

To su: Manchester United, Basel, PSG, Bayern, Roma, Chelsea, Barcelona i Juventus.

A kako je sve počelo večeras? U prvom poluvremenu osam utakmica u grupama A, B, C i D postignuto je samo pet golova. Međutim, napadači su proradili u nastavku, a u osam utakmica postignuto je 16 golova – dva po utakmici.

Iznenađenja nije bilo, a favoriti su izborili prolaz u nokaut fazu.

Derbi večeri u Minhenu su igrali Bayern i PSG, a Bavarci su slavili sa 3:1. Ipak, to im nije bilo dovoljno da zauzmu prvo mjesto u grupi.

Ali pobjeda je bila dovoljna Romi, koja je trijumfom protiv Qarabaga iskoristila remi Chelseaja i Atletico Madrida, te je grupu C okončala na prvoj poziciji. Vučica je slavila sa 1:0, a uprkos porazu briljirao je naš golman Ibrahim Šehić, koji je do ludila dovodio fudbalere Rome. Džeko cijeli susret, a upisana mu je asistencija za jedini pogodak koji je postigao Perotti.

Jozo Šimunović je postigao autogol u meču Celtic – Anderlecht 0:1, ali je škotski tim prošao u Evropsku ligu zbog toga što je u prvom meču ova dva tima slavio sa 3:0.

Juventus je u Pireju savladao Olympiacos sa 2:0, a Pjanić je zbog povrede ostao na klupi. U igru je ušao u 62. minuti.

Izvor: Faktor
Back to top button