Pjanić ostaje bez jednog od najboljih prijatelja u ekipi Juventusa

Argentinac Paulo Dybala i ove je sezone jedan od najboljih fudbalera Juventusa. Uprkos tome,  “desetka” Stare dame nije u najboljim odnosima sa trenerom Massimilianom Allegrijem, i čini se da bi vrlo lako mogao napustiti Torino.

 

Ponuda ne manjka, a aktuelni prvak Italije kao da se zasitio ucjena razmažene zvijezde, pa je očito spreman prodati argentinskog fudbalera ukoliko stigne prava ponuda.

Još prošle godine Real Madrid je nudio pravo bogatstvo za Dybalu, ali je on tada odlučio potpisati novi ugovor sa Juventusom. Prema pisanju španskih medija, Dybala gotovo sigurno na ljeto napušta Juventus i prelazi na Santiago Bernabeu.

Kako piše ugledni španski list, Kraljevi su spremni platiti 80 miliona eura za fudbalera koji je u dosadašnjem dijelu Serie A postigao 12 golova, a osim velike sume novca u pravcu Torina krenuo bi i njemački reprezentativac Toni Kroos.

Ukoliko se narednog ljeta realizuje “razmjena” dva evropska velikana o kojoj piše Marca, bh. reprezentativac Miralem Pjanić ostat će bez jednog od najboljih prijatelja u svlačionici Juventusa. Ipak, u tom slučaju Zmaj bi u potpunosti preuzeo izvođenje prekida, koje za sada dijeli sa Argentincem.

Izvor: Faktor
Back to top button