Prijem za članove Predsjedništva BiH u Beogradu: Dačić ovaj put ne mora pjevati, Vučić angažirao profesionalca

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić domaćin je neformalne večere na kojoj je ugostio članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića.

beograd_docek

Večera je održana u beogradskoj vili Bokeljka, u kojoj se inače organiziraju sastanci sličnog karaktera sa svjetskim državnicima koji dolaze u posjetu Srbiji. Dolazak članova Predsjedništva BiH je popraćen jakim mjerama osiguranja u užem rejonu oko vile.

Za razliku od posjete predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, kada je goste muzičkim interpretacijama zabavljao srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, ovaj put su domaćini odlučili stvari u ruke povjeriti profesionalcu. Gosti na ovoj neformalnoj večeri će, saznaje Faktor, imati priliku slušati popularnog pjevača Željka Samardžića.

Zvanični dio programa posjete, podsjećanja radi, počinje sutra u 10:00 sati, kada će za članove Predsjedništva BiH pred Palatom Srbije biti organiziran svečani doček, nakon čega je planiran i sastanak sa predsjednikom Vučićem.

Plenarni razgovori delegacija BiH i Srbije planirani su za 11:00 sati, a nakon njih će uslijediti i konferencija za medije, na kojoj će se javnosti obratiti predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović. Tokom dana su predviđeni sastanci i sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, predsjednicom Skupštine Republike Srbije Majom Gojković te posjeta Spomeniku neznanom junaku na Avali.

(Bportal.ba/Faktor)

 

Back to top button