Ždrijeb Lige prvaka bit će spektakularan

Foto: AFP / Vijesti.ba Grupna faza Lige prvaka došla je do svog kraja, uoči posljednjih 90 minuta postoje četiri upitnika.
U ponedjeljak, 11. decembra u sjedištu UEFA-e u Nyonu održat će se ždrijeb osmine finala Lige prvaka, a od 16 klubova koji će se naći u ždrijebu poznato je njih 12.

Preostala četiri saznat ćemo nakon večerašnjeg šestog kola u grupama E, F, G i H. Traže se pobjednik grupe E te tko će biti drugoplasirani u grupama E, F i G.

Nakon toga fanovi Lige prvaka s nestrpljenjem će čekati ždrijeb koji će, po svemu sudeći, biti najzanimljiviji dosad što se tiče ove faze natjecanja.

Okršaji dostojni finala

Kao i obično, osam pobjednika grupa imat će u ždrijebu status nositelja te će prvu utakmicu igrati u gostima, a uzvrat na svom stadionu. Naravno, ne mogu se sastati međusobno klubovi iz iste države niti klubovi koji su prethodno bili u istoj grupi. Unatoč tim pravilima ždrijeba osmine finala, imat ćemo već na startu nokaut-faze nekoliko spektakularnih parova, dostojnih finala Lige prvaka.

Naime, kao drugoplasirani su u svojim grupama završili branitelj naslova Real Madrid, Bayern, Chelsea i Juventus. Njihovi potencijalni protivnici u osmini finala su Manchester United, PSG, Roma, Barcelona, Manchester City, Bešiktaš, Tottenham i Liverpool (ako večeras na Anfieldu savlada moskovski Spartak).

Jasno, uz restrikciju kako Real ne može izvući Tottenham (igrali su u grupi) ili Barcelonu (iz iste su države). Ali, primjerice, može Manchester City ili PSG koji su čudesni ove sezone i u Ligi prvaka i u svojim prvenstvima.

Jednako uzbudljiv mogao bi biti i sraz Barcelona – Chelsea ili Barcelona – Bayern, ili primjerice, PSG – Juventus.

S obzirom na ovakve “startne pozicije” uoči nokaut-faze, nije teško zaključiti kako će svi ovi drugoplasirani iz prvog pota htjeti Bešiktaš, dok će nositeljima iz drugog pota najpoželjniji suparnik biti Basel.

Osmina finala Lige prvaka:

NOSITELJI:

Manchester United
PSG
Roma
Barcelona
?
Manchester City
Bešiktaš
Tottenham

NENOSITELJI:

Basel
Bayern
Chelsea
Juventus
?
?
?
Real Madrid

(Vijesti.ba)

Back to top button