Haris Silajdžić konačno odgovorio hoće li se vratiti u politiku BiH

Bivši član državnog Predsjedništva i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić gostovao konačno je otkrio da li će se uskoro vratiti u politiku i da li će biti kandidat na izborima koji slijede naredne godine.

Na pitanje da li razmišlja o povratku u politiku nakon izgubljenih izbora 2010. godine, Silajdžić je kazao da 2010. godine nije izbore izgubio on, već je izgubljen “projekat generacije.”
”Stvarno ne znam. Zavisi između ostalog i od mojih iskustava koje imam. Ne mogu se ljudi trošiti tek tako. Ličnosti se stavljaju u prvi plan. Nisam ja izgubio na izborima 2010., izgubili smo projekat generacije. A to su bili energetski projekti koji su vrijedili 7 milijardi maraka. I to nikad neću oprostiti ljudima koji su to uradili, to su uradili vrh SDA i vrh SDP-a i neki mediji. Meni je neobjašnjivo da neko može učiniti jednu takvu stvar iz čistog politikanstva. Sedam milijardi maraka, da se ništa ne privatizira. Tako smo rekli investitorima”, rekao je Haris Silajdžić i tako široko ostavio mogućnost povratka na scenu na kojoj ga mnogi građani BiH očekuju.

Sa njim ili bez njega očekuju nas veoma veoma zanimljivi izbori naredne godine jer je već sada poznato mnogo imena koja pretenduju na poziciju u Predsjedništvu BiH, posebno iz reda Bošnjaka.Bhdijaspora

Back to top button